4 februarie 2023

„Şase lecţii de dans în şase săptămâni”, de Richard Alfieri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul de Artă Bucureşti revine la Sibiu, aducând publicului o comedie-bijuterie, magistral construită de actorii Victoria Cocias şi George Constantinescu, sub îndrumarea regizoarei Lavinia Jemna Oltenau, cu sprijinul coregrafului şi dansatorului Mihai Petre şi al Academiei de Dans Mihai Petre.

Spectacolul va avea loc duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia.

„Şase lecţii de dans în şase săptămâni” de Richard Alfieri spune povestea unei relaţii care începe „cu stângul” dar care, de-a lungul a şase săptămâni, în timpul lecţiilor de dans, ajunge să evolueze într-o mare şi frumoasă prietenie. Lily Harrison (Victoria Cociaş), văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans la domiciliu, pe italianul Michael Minetti (George Constantinescu). Între cei doi sar scântei încă de la prima întâlnire dar, treptat, reuşesc să se apropie, cu mult umor, sensibilitate şi grijă.

Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert, plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Teatrul de Artă Bucureşti şi actorul George Constantinescu, fondatorul său, au deja o relaţie frumoasă cu publicul sibian, fiind invitaţi şi participând anual la Festivalul 25 de ore de teatru non-stop cu one-man-show-ul Pam Pam, pe care George Constantinescu a reuşit, la prima ediţie a festivalului, să îl joace într-un maraton-record de 25 de ore, în diferite spaţii neconvenţionale din oraş.

Spectacolul „Şase lecţii de dans în şase săptămâni” a fost invitat de onoare la Comic7B – Festival Internaţional de Teatru Independent de Comedie şi s-a jucat cu săli pline la Bruxelles, Koln, Braşov, Sibiu, Arad, Constanţa, Suceava, Bacău.

Ce spune critică de specialitate

„Urmărind tribulaţiile personajelor, Victoria Cocias şi George Constantinescu ne oferă două recitaluri actoriceşti de reală virtuozitate, întruchipând caractere întru totul credibile şi, mai presus de asta, cu adevărat ataşante. Textul, bine tradus de Lavinia Jemna Oltenau, este presărat cu poante (de bună calitate), temele grele de gândire alternează cu momente de relache, în care cei doi dansează frumos, cu graţie, (bravo, coregrafului şi antrenorului Mihai Petre !), pe muzică retro, catifelată şi mângâietoare. Bravo şi lui Romulus Boicu, autorul scenografiei sugestive, un bun punct de sprijin pentru evoluţia personajelor.

Pe scurt, grăbiţi-vă la întâlnirea cu doi actori minunaţi, care, orchestraţi cu mână sigură şi sensibilitate de regizorul Lavinia Jemna Oltenau, vă vor spune o poveste care, în mod sigur, vi se va lipi de inimă.” Gabriela Hurezean, Muze şi arme

„Victoria Cocias oferă o interpretare de excepţie doamnei Lily, o femeia ironică, dar care se confruntă cu o serie de probleme personale şi caută să le mascheze în relaţia cu tânărul profesor de dans. (…)

George Constantinescu, premiat pentru roluri în teatrul independent, acum se confruntă cu personajul profesorului de dans, Michael Minetti, un nefericit în căutarea unui suflet pereche. Meritul deosebit al interpretării făptuite de George Constantinescu este modul în care transmite cum masca veselă a lui Michael ascunde tristeţea unui om singur, uneori blamat fără rost de societate, pentru orientarea sexuală.

„Şase lecţii de dans în şase săptămâni” prezintă publicului o comedie armonios construită, despre realitatea zilelor noastre şi tristeţile ei, uneori aparent comice, printr-o echipă de artişti dăruiţi cu plăcere teatrului independent.” Ileana Lucaciu, Blog Spectator

BILETE pentru spectacolul „Şase lecţii de dans în şase săptămâni” de Richard Alfieri se găsesc pe IaBilet.ro.

Sursa foto Teatrul de Artă Bucureşti