Publicat: 5 Octombrie, 2013 - 13:13
Share

În această dimineaţă, sâmbătă 5 octombrie a.c., poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 2, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B, au făcut şase percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în comercializarea de ţigarete fără timbru.
În urma acestei acţiuni, poliţiştii bucureşteni au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 55.000 de ţigarete care aveau aplicate banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile din Ucraina şi Republica Moldova.
În fapt, poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B - Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 2, au documentat, în perioada august – octombrie 2013, pe baza analizelor operaţionale efectuate de către poliţiştii Biroului de Analiză a Informaţiilor din cadrul D.G.P.M.B., activitatea unui grup infracţional specializat în comercializarea de ţigarete fără timbru.
Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor, a reieşit faptul că grupul infracţional era format din opt membri cu vârste cuprinse între 26 şi 57 de ani.
În urma percheziţiilor efectuate, cei opt membri ai grupului infracţional au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Sectorului 2 pentru continuarea verificărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale.
Cercetările sunt continuate în acest caz de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.