Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 10:17
Share

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, Miroslav Lajcak

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 21 septembrie 2020, în marja Consiliului Afaceri Externe, desfăşurat la Bruxelles, o întrevedere cu Miroslav Lajcak, Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest.

Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de Reprezentantul Special în reluarea negocierilor în acest dosar complex, după o perioadă în care discuţiile au stagnat. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat poziţia principială a României privind susţinerea pentru un acord cuprinzător între cele două părţi, mediat de UE şi în deplin acord cu dreptul internaţional.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii şi evaluări cu privire la viitorul Dialogului Belgrad-Priştina, atât din perspectiva aspectelor dificile ale acestuia, cât şi în ceea ce priveşte stimulentele care ar putea fi acordate celor două părţi pentru a încuraja avansarea către o soluţie durabilă. În plus, ministrul român de externe a dat asigurări în legătură cu disponibilitatea României de a sprijini evoluţiile în acest dosar, ţinând cont inclusiv de expertiza regională a României pe acest palier.

Cei doi oficiali au convenit să rămână în contact în perioada următoare pe toate temele discutate

Tag-uri Institutii: