Publicat: 19 Octombrie, 2012 - 08:55
Share

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), colonelul Aurelian-Emilian Ranetti, și şeful Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), generalul de brigadă Mihai-Marius Mureşan au fost eliberați  din funcţii pentru deficienţe manageriale.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului managerial la Direcţia Medicală şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, inclusiv verificarea modului de implementare a recomandărilor formulate de Corpul de Control al primului-ministru şi de Direcţia audit intern a MApN.

''Comisia, formată din specialişti ai Secretariatului General, Direcţiei audit intern, Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor, Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară, a constatat că deficienţele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor două instituţii. În consecinţă, cei doi comandanţi au fost eliberaţi din funcţii'', precizează Mapn într-un comunicat de presă.

Totodată, Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, l-a împuternicit pe colonelul Rasvan Hristea în vederea asigurării atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei de comandant al SUUMC şi pe colonelul Georgel Adrian Stan, la şefia Direcţiei Medicale.