Publicat: 8 Mai, 2015 - 19:00

Schimburile comerciale dintre Italia şi România au atins un nivel record anul trecut, de 12,5 miliarde de euro, a anunţat Ambasadorul Italiei la Bucureşti, ES Diego Brasioli. În acelaşi timp numărul firmelor italiene nou înfiinţate în România a crescut cu zece la sută în 2014.

"Anul trecut nu a fost un an foarte uşor, dar în ciuda acestui fapt am observat o creştere cu 10 la sută a numărului firmelor italiene care s-au înfiinţat în România şi acest lucru a fost foarte important şi a demonstrat încă o dată, în ciuda aparenţelor, că italienii au încredere în România. Am atins un nivel record de schimburi comerciale de aproximativ 12,5 miliarde euro. Perspectivele sunt foarte bune, avem date şi informaţii încurajatoare asupra acestei evoluţii", a afirmat Diego Brasioli.

România este un loc foarte apreciat şi de încredere pentru investitorii italieni, iar nivelul schimburilor comerciale între Italia şi România este unul foarte bun, "dar se poate face mai mult", a mai spus Ambasadorul italian.

Aceste cifre confirmă previziunile făcute de Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia), în legătură cu potenţialul de creştere economică pe relaţia România - Italia.

"Principalul motiv pentru care am înfiinţat CCIRO Italia în 2013 a fost tocmai convingerea că aceste schimburi economice au un mare potenţial de creştere. Activitatea intensă a CCIRO Italia de la înfiinţare până acum, formurile economice şi misiunile economice organizate în România cu investitori din Italia au reprezentat contribuţia noastră la acest rezultat record. Parteneriatul între Guvernul României prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și CCIRO Italia dar şi excelenta colaborare dintre CCIRO Italia şi Camera de Comerț Națională a
României vor contribui şi mai mult la dezvoltarea schimburilor economice România-Italia prin programul ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească” lansat la Roma pe 28 februarie 2015 de către cele 3 instituții", a afirmat preşedintele CCIRO Italia, Eugen
Terteleac.

Preocupările pentru sprijinirea schimburilor economice şi atragerea investitorilor români din Italia ale Camerei Naționale denotă și din faptul că CCIRO Italia reprezintă interesele sistemului cameral românesc în Italia, preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac fiind consilier onorific personal al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.