Publicat: 10 Martie, 2013 - 18:01

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, anunţă lansarea EnergySTEP@Work™, o nouă soluţie care permite urmărirea online a consumului de energie al dispozitivelor IT şi al celor care se încarcă la priză, făcându-l vizibil şi controlabil prin intermediul aplicaţiilor software StruxureWare™ de la Schneider Electric.

Prin încorporarea tehnologiei Cisco® EnergyWise, EnergySTEP@Work poate reduce pierderile de energie înregistrate de PC-uri, imprimante, telefoane IP, sistemul de iluminat, punctele de acces wireless şi altele asemenea. Atunci când EnergySTEP@Work este combinat cu arhitectura EcoStruxure™ de la Schneider Electric, aproape toată energia dintr-o clădire poate fi monitorizată şi gestionată prin intermediul reţelei de date Cisco, inclusiv dispozitivele de distribuţie şi cele care se încarcă la priză, precum şi sistemele de iluminat, încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat.

„În prezent, locul de muncă se află într-o continuă schimbare şi tot mai mulţi angajaţi îşi aduc la birou propriile lor dispozitive pentru a se conecta la reţea. EnergySTEP@Work de la Schneider Electric le oferă clienţilor posibilitatea de a monitoriza şi controla aceste dispozitive mai mici, cu încărcare la priză, care, adunate, pot reprezenta mai mult de 40% din consumul de energie al unei clădiri“, a declarat Barry Coflan, Senior Vice President, Schneider Electric, Buildings Business Offer Management. „Aceste dispozitive mai mici care se încarcă la priză trec, de multe ori, neobservate, dar, prin valorificarea tehnologiei EnergyWise de la Cisco şi a capacităţilor soft-ului StruxureWare, putem face aceste dispozitive vizibile şi putem crea o legătură esenţială între clădire, birou şi mediul IT. Această soluţie le oferă managerilor IT, administratorilor clădirilor şi personalului de nivel C informaţii-cheie de business care îi ajută să rezolve provocările actuale legate de energie."

„Nevoia de a gestiona energia consumată de activele IT este mai mare ca oricând. Soluţia EnergySTEP@Work de management amplu al energiei în întreprinderi de la Schneider Electric include posibilitatea de a monitoriza şi dispozitive încărcate la prize folosind Cisco EnergyWise, ceea ce le permite clienţilor să profite de infrastructura reţelei de date Cisco pentru a monitoriza, analiza şi controla costul energiei", a declarat Sachin Gupta, Senior Director, Product Management, Unified Access Group al Cisco Systems. „Cisco lucrează cu companii precum Schneider Electric pentru a dezvolta soluţii care le oferă clienţilor o perspectivă complexă la nivel de întreprindere asupra consumului de energie, inclusiv asupra activelor IT.”

Pe lângă introducerea EnergySTEP@Work, Schneider Electric a lansat un nou Rack PDU AP8958 (bară de alimentare pentru rack-uri) cu tehnologia Cisco EnergyWise, o soluţie proiectată cu scopul de a se integra cu suita software StruxureWare pentru centre de date de la Schneider Electric. Această suită software este concepută pentru a colecta şi gestiona date despre activele, resursele folosite şi statusul de operare de-a lungul ciclului de viaţă al mediului IT din cadrul unui centru de date sau al unei filiale. Când este utilizat ca parte a EnergySTEP@Work, Rack PDU-ul AP8958 cu Cisco EnergyWise poate creşte nivelul economiilor de energie obţinute prin gestionarea spaţiilor IT de mici dimensiuni, cum ar fi dulapurile de reţea amplasate în clădiri.

Integrarea tehnologiei Cisco EnergyWise conferă Rack PDU-ului AP8958 de la Schneider Electric capacitatea de a raporta detalii despre consumul de energie şi permite controlul prin intermediul protocolului EnergyWise de-a lungul reţelei de date Cisco. De asemenea, clienţii pot utiliza EnergyWise pentru a configura PDU-ul pentru a opri alimentarea unor echipamente mai puţin importante, în timpul întreruperilor prelungite ale alimentării electrice, cu scopul de a rezerva energia stocată în baterii pentru acele echipamente care ar putea fi critice,  precum conexiunile de reţea şi serverele critice, atât în centrul de date, cât şi în birourile de la distanţă.