Publicat: 10 Mai, 2016 - 18:01
Share

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei și automatizări, a fost nominalizat pentru al şaselea an consecutiv în topul celor mai etice companii din lume, în cadrul raportului World’s Most Ethical Companies. Clasamentul a fost realizat de Institutul Ethisphere, liderul global în definirea și dezvoltarea standardelor practicilor în etica de business. 

“Suntem mândri de această recunoaștere, având în vedere că noi privim dincolo de litera legii și demonstrăm cele mai înalte standarde de calitate adaptate la valorile organizaţiei noastre. Punând la dispoziția publicului informații care confirmă principiile etice ale business-ului nostru, garantăm un context transparent pentru clienții noștri și, în același timp, aducem beneficii atât planetei, cât și societății", a declarat Jean-Pascal Tricoire, Preşedinte & CEO, Schneider Electric.
 
Pentru Schneider Electric, etica și guvernanţa reprezintă factori-cheie pentru creștere și competitivitate. Acestea sunt administrate prin Principiile noastre de Responsabilitate, un set de instrucțiuni desemnate să asigure angajaților grupului un cadru de referință pentru un comportament responsabil. Documentul a fost formulat în conformitate cu principiile de guvernanţă ale companiei, cele 10 principii ale Global Compact, Declarația Universală a Drepturilor Omului și standardele internaționale de muncă. Documentul “Principiile noastre de Responsabilitate” a fost tradus în 30 de limbi și transmis către toți angajații Grupului. 

De asemenea, programul „Dinamica de responsabilitate şi etică” oferă angajaților Schneider Electric suport în rezolvarea oricăror dileme de natură etică ce pot apărea. Programul este comunicat în mod regulat și revizuit intern, iar de la începutul anului 2015 servește drept un indicator al performanțelor etice în Barometrul Planetă & Societate, care măsoară realizările companiei în ceea ce priveşte sustenabilitatea. La finalul anului 2015, acest indicator se află mult peste target, întrucât 88% din entitățile Schneider Electric au trecut evaluarea, obiectivul pentru sfârşitul lui 2017 fiind obținerea unui procent de 100%.  

Prin intermediul raportului World’s Most Ethical Company®, Institutul Ethisphere onorează în mod public acele companii care au demonstrat etică în leadership în industriile lor, folosind conduita etică drept generator de profit și diferențiator competițional. Evaluarea raportului se bazează pe cadrul propriu al Institutului Ethisphere, Ethics Quotient™, ce folosește un chestionar comprehensiv pentru a cuprinde date individuale într-o manieră consistentă și standardizată. În 2016, 131 de companii au fost desemnate ca având standarde înalte de etică, reprezentând 53 de industrii din 21 de țări.