Publicat: 31 Decembrie, 2012 - 14:41
Share

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, oferă echipamente de înaltă performanţă şi soluţii complete de conectare a parcurilor solare la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, cu beneficii atât pentru companii, cât şi pentru sectorul rezidenţial.

Oferta Schneider Electric în domeniul energiei solare constă în furnizarea unei selecţii de top de astfel de produse, de la invertoare „on-grid” și „off-grid” dedicate sectorului rezidenţial, la invertoare „on-grid” pentru parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni. Sporind capacitatea echipamentelor solare de a stoca energia regenerabilă şi de a creşte eficienţa energetică, soluţiile fotovoltaice dezvoltate de Schneider Electric fac distribuţia de electricitate mai eficientă şi mai sigură.

„România este o ţară cu 210 zile însorite pe an, ceea ce oferă oportunităţi foarte mari în sectorul energiei regenerabile, în care preconizăm mult mai multe investiţii în anii următori. Suntem încrezători că momentul clarificarii legislaţiei naţionale privind schema de susţinere prin certificate verzi este sinonim cu transformarea României într-o adevarată ţintă pentru investitorii interesaţi de parcuri solare, iar compania Schneider Electric este pregătită să ofere soluţii complete şi eficiente pentru proiectele acestora”, a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.

În afară de furnizarea de echipamente şi instalaţii eficiente de conectare a parcurilor solare la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, soluţiile fotovoltaice dezvoltate de Schneider Electric includ, de asemenea, servicii de monitorizare, supervizare şi mentenanţă, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Postul de conversie a energiei în varianta optimizată (PV Box) dezvoltat de Schneider Electric a fost proiectat să satisfacă cererea tot mai mare de instalaţii comerciale fotovoltaice şi parcuri solare de mari dimensiuni din lumea întreagă, conectate la reţea, chiar şi în cele mai pretentioase zone climaterice. PV Box-ul este un pachet de echipamente precablat care include invertoare solare (variind de la 540 KW la 680 KW), tablouri de curent continuu, transformatoare ridicătoare de putere şi un tablou de medie tensiune instalate într-o singură incintă realizată din materiale prefabricate. Această soluție duce la optimizarea costurilor cu traseele de cabluri atât de la panourile solare, cât şi de la punctul de conectare a reţelei electrice; de asemenea, fiind uşoare şi compacte, aceste posturi de conversie a energiei pot fi transportate şi instalate cu o mare uşurinţă.

Noua serie de invertoare centrale Conext Core XC Series, disponibile în trei variante, de la 540 KW la 680 KW, a fost proiectată de către Schneider Electric pentru a creşte eficienţa şi flexibilitatea oricărei instalaţii de tip fotovoltaic. Oferind randamente maxime de până la 98,9%, seria Conext Core XC este prevăzută cu tehnologia “fast sweep” care contribuie la îmbunătăţirea eficienţei invertorului.

Pe lângă posturi de conversie a energiei şi invertoare solare, Schneider Electric produce, de asemenea, întrerupătoare standard şi automate, substaţii de conversie a energiei electrice, sisteme de urmărire şi cutii de conexiuni. Astfel, produsele companiei sunt prezente în fiecare verigă a lanţului energiei solare, ajutându-i pe utilizatori să îşi crească eficienţa instalaţiilor fotovoltaice.