Publicat: 14 Iunie, 2012 - 21:00
Share

Subsidiara din România a Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, îşi anunţă participarea în cadrul Forumului de Energie pentru Europa Centrală şi de Est (FOREN 2012), eveniment organizat de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), în perioada 17-21 iunie, la Neptun-Olimp, judeţul Constanţa.

În cadrul Forumului, la care vor participa înalţi oficiali ai guvernelor din regiune, precum şi reprezentanţi ai celor mai importante companii energetice active în Europa Centrală şi de Est, Schneider Electric va prezenta soluţii pentru energii regenerabile, reţele inteligente şi management energetic.

„FOREN este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în domeniul energetic şi ne bucurăm de fiecare ocazie pentru a explica specialiştilor din domeniu cât de eficiente şi benefice sunt soluţiile Schneider Electric pentru sistemul energetic la nivel naţional, pentru companii şi segmentul rezidenţial. Ca specialist mondial în managementul energiei, Schneider Electric a dezvoltat o gamă largă de soluţii, servicii şi produse care pot optimiza consumul de energie cu până la 30%. Sectorul energiei regenerabile are, de asemenea, un mare potenţial în România, atât pentru energia eoliană, cât şi pentru cea solară. Aceasta înseamnă foarte multe oportunităţi de business pentru ţara noastră şi, totodată reprezintă unul dintre motoarele noastre principale de creştere. Schneider Electric poate oferi echipamente şi soluţii performante atât pentru centrale  eoliene şi solare, cât şi pentru conectarea la reţea, precum şi servicii de întreţinere a acestora, pe termen lung,” a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.

Soluţiile pentru reţele inteligente de la Schneider Electric pot dezvolta flexibilitatea echipamentelor pentru a îngloba mai multă energie din surse regenerabile şi pot creşte eficienţa energetică din punctul de vedere al costurilor, cu beneficii majore în evitarea întreruperilor pentru mentenanţă şi îmbunătăţirea protecţiei prin optimizarea proceselor şi a redundanţei.

În cadrul FOREN, Schneider Electric va prezenta şi soluţia de management energetic de la distanţă (Remote Energy Management - REM), o ofertă de servicii dedicată în special eficientizării consumului energetic al clădirilor. REM obţine informaţiile privind consumul de energie şi le face disponibile fără a fi necesară instalarea unui software sau a unor servere, eliberând astfel beneficiarii de nevoia unei staţii de lucru dedicate. Flexibil, eficient, economic şi uşor de implementat, REM identifică oportunităţi de eficienţă energetică, stabileşte un plan de îmbunătăţire şi urmăreşte impactul soluţiilor implementate.

Miercuri, 20 iunie, între orele 14:00 şi 15:30, compania va organiza în cadrul forumului o masă rotundă pe tema „Experienţa Schneider Electric în reţele inteligente şi energii regenerabile”, în cadrul căreia toţi cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare despre soluţii şi produse direct de la oficialii companiei.

Saulo Spaolanse, Preşedinte, Florentina Totth, Vicepreşedinte Soluţii Energetice, Florin Anghel, Vicepreşedinte Divizia Infrastructură şi Răzvan Copoiu, Vicepreşedinte Divizia Industrie, vor fi prezenţi pe parcursul evenimentului.