28 noiembrie 2021

Scholz va fi ales ca noul cancelar german cel târziu pe 8 decembrie

Ministru- Cancelar German SCHOLZnia
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Scholz va fi ales ca noul cancelar german cel târziu pe 8 decembrie
În anumite circumstanțe, alegerea lui Scholz ar putea avea loc pe 6 decembrie

Ședința Bundestag-ului, la care Olaf Scholz va fi ales noul cancelar al Republicii Federale Germania, va avea loc cel târziu pe 8 decembrie. Acest lucru a fost raportat miercuri de publicația Spiegel , citând propriile surse.

În anumite circumstanțe, alegerea lui Scholz poate avea loc mai devreme – deja pe 6 decembrie, scrie ziarul.

Astfel, Cancelarul Angela Merkel, evident, nu va doborî recordul lui Helmut Kohl (1930-2017), care a condus Cabinetul de la 1 octombrie 1982 până la 26 octombrie 1998, în ceea ce privește timpul la putere, adică 5.869 de zile. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să rămână la putere până pe 17 decembrie.

Partidul Social Democrat din Germania a câștigat alegerile parlamentare din 26 septembrie cu 25,7% din voturi. Blocul conservator al Uniunii Creștin Democrat și Creștin Social a câștigat doar 24,1% din voturi, cel mai prost rezultat din istoria sa. Partidul Liber Democrat a primit 11,5% din voturi, Verzii – 14,8%, iar Alternativa populistă pentru Germania – 10,3%. Datorită a trei mandate directe, Partidul de Stânga a câștigat și mandate în Bundestag cu 4,9%.

După alegeri, social-democrații, verzii și liberalii au început negocierile pentru formarea unui nou guvern. Anterior, ei au raportat despre coordonarea in vederea unui acord de coaliție.

Ciprian Pop