4 octombrie 2022

SCJU Sibiu a suplimentat numărul de paturi ATI pentru pacienţii COVID în stare gravă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În lumina ORDINULUI COMANDANTULUI ACTIUNII NR. 9490/04.10.2021 privind instituirea la nivelul unităţilor sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 precum şi în contextul creşterii numărului de cazuri grave şi foarte grave de COVD-19, care necesită suport respirator, SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru creşterea numărului de paturi ATI din zona roşie a unităţii sanitare.

Ca urmare a acestora, numărul paturilor ATI Covid a fost suplimentat cu şase, ajungând la 34. Cele şase noi paturi sunt localizate în structura Modulară I din cadrul spitalului (modularul mic). În acest context, Secţia Chirurgie Plastică a fost relocată, cu caracter temporar, la etajul II al Pavilionului Chirurgical.

SCJU Sibiu mai dispune de 76 de paturi pentru pacienţii Covid-19 în cadrul secţiilor, în urma unei suplimentări cu patru paturi Covid pentru specialităţile chirurgicale.

Precizăm că evoluţia numărului de cazuri este monitorizată cu atenţie pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea gestionării situaţiei epidemiologice.

Dr. Daniel Chelcea
Manager

Decebal Todăriţă
Purtător de cuvânt