Publicat: 13 Ianuarie, 2013 - 14:37
Share

Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş ar putea fi primul spital regional de urgenţă din ţară din punctul de vedere al normativelor internaţionale.
 
"Spitalul din Târgu Mureş este spital clasificat la 1A, cel mai bine clasificat, are statut de spital regional de urgenţă, în consecinţă trebuie să aibă şi un tarif de decontare care să se plieze pe modul de clasificare a spitalului", a declarat Nicolăescu.
 
Ministerul Sănătăţii a spus că un colectiv de coordonare, condus de secretarul de stat Raed Arafat, va face, în două-trei luni, o evaluare legată de viitorul SCJU Târgu Mureş.
 
"Mai departe va trebui să decidem care va fi drumul de urmat, ca să ne atingem obiectivul. Adică să avem spital regional de urgenţă, aşa cum prevăd toate normativele. Şi în felul acesta eu cred că primul spital regional de urgenţă, din punctul de vedere al normativelor internaţionale, ar putea să fie cel de la Târgu Mureş", a mai spus Nicolăescu.