20 septembrie 2021

„Şcoala altfel”… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, le vom oferi micilor cititori şansa unui experiment artistic inedit: un atelier de creaţie în care vor (re)descoperi poveşti româneşti, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în faţa microfonului şi camerei!

Material didactic? CD-urile colecţiei „Noapte bună, copii!”, seria „Mari scriitori povestind celor mici”, pe care se găsesc poveşti şi povestiri semnate de George Coşbuc, Ion Creangă, Emil Gârleanu, Veronica Micle, Barbu Ştefănescu-Delavrancea.

Modele? Vocile marilor actori români care au consacrat emisiunea „Noapte bună, copii!” – Octavian Cotescu, Dumitru Furdui, Dinu Ianculescu, Elena Pop, Magda Popovici, Liliana Voiculescu ş.a.

Partenerii noştri vor fi elevii clasei a III-a C de la Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti, coordonaţi de doamna învăţătoare Laura Paloş.

Atelierul de creaţie va fi transmis pe site-ul gaudeamus.ro şi pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România şi Editura Casa Radio, miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, iar rezultatul său – interpretările micilor actori – le veţi putea urmări în fiecare seară, de pe 24 pe 31 martie, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii!, pe site-ul gaudeamus.ro şi pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio şi Radio România (selecţie).

Editura Casa Radio deschide altfel seria evenimentelor dedicate celebrării emisiunii „Noapte bună, copii!”.

De 65 de ani, aceasta emisiune este una dintre atracţiile postului public de radio. La 2 noiembrie 1956 se transmitea pentru prima dată sub acest generic povestea „Capra cu trei de iezi” de Ion Creangă, în lectura lui Mihail Sadoveanu. Emisiunea poate fi ascultată şi astăzi, la Radio România Actualităţi, în fiecare seară, de la ora 20.50.

Albumul care a deschis Colecţia „Noapte bună, copii!” a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu” şi a apărut în 2009. În prezent, colecţia are 24 de titluri.

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfăşoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.