30 septembrie 2022

Şcoala de vară „Dreptul, în diferite viziuni”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative (FDSA) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa organizează, în perioada 8-10 septembrie 2022, în campusul universitar, Corp A, Şcoala de vară „Dreptul, în diferite viziuni”, informează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA.

Potrivit sursei citate, evenimentul ştiinţific este orientat spre componenta practică a procesului de predare-învăţare, iar la manifestare vor participa profesori şi studenţi de la facultăţi de profil din România, Grecia şi din Republica Moldova, precum: Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Universitatea din Oradea, Artistotel University of Thessaloniki şi Universitatea de Stat din Moldova.

„Acest eveniment este extrem de util, atât pentru profesorii care predau materii din sfera ştiinţelor juridice, dar mai ales pentru studenţii care doresc să îmbrăţişeze o profesie juridică. Prin fructuoasa colaborare pe care facultatea noastră o are cu mai multe şcoli de drept din România, Grecia şi din Republica Moldova, ne dorim să schimbăm opinii, idei şi viziuni despre anumite aspecte din dreptul public şi cel privat. Dincolo de interesantele lucrări pe care speakerii evenimentului le vor prezenta profesorilor şi studenţilor prezenţi, invitaţii noştri vor face o vizită de documentare la Curtea de Apel Constanţa, iar şcoala de vară va culmina cu o lansare de carte a ilustrului profesor Mihai Adrian Hotca, intitulată sugestiv Gaşca de la drept”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica.

Evenimentul continuă seria manifestărilor ştiinţifice care celebrează 30 de ani de învăţământ juridic universitar ovidian şi se va desfăşura pe două secţiuni – Drept public şi Drept privat, conform programului afisat pe site-ul facultăţii.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa