26 mai 2022

Şcoală de vară internaţională în domeniul nanotehnologiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) va găzdui în perioada 20-24 septembrie, Şcoala de vară internaţională cu tema „Nanomateriale şi nanotehnologii pentru sisteme energetice avansate”, organizată de către Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE), din cadrul instituţiei de învăţământ superior, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Consiliul Tehnic pentru Nanotehnologii al Organizaţiei IEEE a anunţat la începutul acestei săptămâni că a atribuit către INSAE organizarea în acest an, la UOC, a Şcolii de vară „Nanomateriale şi nanotehnologii pentru sisteme energetice avansate” în perioada 20/24 septembrie, în coordonarea prof. univ. dr. Eden Mamut.

La lucrările şcolii de vară, ce se vor desfăşura în format hibrid, vor fi 50 de participanţi studenţi din ani terminali de la programe de licenţă, studenţi de masterat şi doctorat, tineri cercetători, cadre didactice şi alte persoane interesate.

Cursurile vor fi susţinute de lectori de la universităţi din SUA, Marea Britanie, Italia, Olanda şi România.

Evenimentul se înscrie în ciclul de manifestări prilejuite de aniversarea a 10 ani de activitate a Institutului pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie.

IEEE reprezintă o organizaţie globală a cărei denumire provine de la acronimul Institutul Inginerilor din domeniul electric şi electronic şi include în prezent 395 000 de membrii din 160 de ţări.