Publicat: 30 Octombrie, 2012 - 17:01
Share

 Victor Chiriloaie, primarul localităţii în care s-a născut îndrăgitul interpret şi compozitor de muzică folk Vasile Şeicaru a anunţat că îi va conferi acestuia titlul de cetăţean de onoare şi că va da şcolii din sat numele celui mai cunoscut fiu al localităţii.

Primarul Chiriloaie a precizat că a vorbit cu Şeicaru, pentru a îl anunţa pentru a îi anunţa conferirea  titlului de cetăţean de onoare.

"Vasile este născut la Oancea, a fost profesor de sport la Oancea, este o figură împortantă a localităţii, pentru noi ar fi ceva frumos ca şcoala să poarte numele lui", a declarat edilul.
Artistul s-a declarat onorat de această propunere.

Vasile Şeicaru şi-a început activitatea de compozitor în 1968, cu piesa "Pădurea" (versuri şi muzică proprii), dar, de-a lungul carierei sale, a cântat şi piese cu versuri scrise de Adrian Păunescu, George Ţărnea, Dan Verona, Mala Bărbulescu, Doina Sălăjan.

Cariera îndrăgitului artist a fost apreciată, în afara multelor distincţii obţinute pentru cântecele sale, Şeicaru fiind decorat, de către preşedintele României, în 2006, cu "Ordinul Cultural în Grad de Cavaler", în 2009 devenind "Cetăţean de Onoare" al oraşului Galaţi şi, anul acesta, "Cetăţean de Onoare" al oraşului Buşteni.
Celebrul cantautor nu are ambiţii politice şi nu este membru al niciunui partid, spre deosebire de alţi colegi de-ai săi de breaslă.

Autor: Călin Angheluţă