Publicat: 19 Martie, 2012 - 16:39

În urma unei necruţătoare suferinţe, Olimpian Ungherea s-a stins din viaţă la vârsta de 75 de ani. A plecat spre cele veşnice, parcă să se odihnească puţin, lăsându-ne opera sa jurnalistică şi scriitoricească drept moştenire .
Publicistul Olimpian Ungherea s-a născut la 1 iulie 1937 la Jugureni, Prahova.A fost  licenţiat în Ştiinţe Juridice şi în Jurnalism.Din 1956 a lucrat ca ziarist. A fost pe rând redactor şi corespondent de presă. Ulterior a devenit redactor-şef al revistei Pentru Patrie a Ministerului de Interne.
A scris şi a publicat peste 30 de cărţi şi sute de povestiri poliţiste inspirate din sfera crimei organizate.

Colaborator la numeroase publicaţii ( „Contemporanul”, „Flacăra”, „Ramuri”, „Ateneu”,  „Luceafărul”,  „Săptamâna”, „Viaţa Militară”, etc.) Olimpian Ungherea a dezvăluit subiecte de senzaţie, desprinse din investigaţii şi anchete, transpuse ca literatură poliţistă.
Un moment aparte  l-a reprezentat publicarea romanului "Clubul cocoşaţilor", roman în care sunt colate fapte relatate în cotidianul „Ziua” cu  întâmplări fictive.

A fost prezent în mai multe rânduri la emisiuni TV, ca invitat sau moderator, cele mai apreciate ediţii având ca temă  “Secretele serviciilor secrete”, sau  “Secretele masoneriei româneşti”.

În 1999 a intrat în masonierie ( Loja Mesterul Manole), iar in 2005 a fost numit redactor-şef al Institutului pentru Studii şi Cercetări Masonice. A fost totodată şi Mare Purtator de Cuvânt al Ritului York din România.
Odihnească-se în pace!
Corpul neînsufleţit al scriitorului va fi depus la capela cimitirului Ghencea din Capitală, iar înmormântarea va avea loc Miercuri, 21 Martie, la ora 12.00.