Publicat: 4 Noiembrie, 2013 - 19:41
Share

Scriitorul Pierre Lemaitre a primit Premiul Goncourt pe 2013, cel mai prestigios trofeu literar francez, pentru volumul său „Au revoir la-haut”.

Romanul lui Pierre Lemaitre, publicat de editura Albin Michel, este despre o generaţie pierdută, demobilizaţii din Primul Război Mondial, sacrificaţi de o Franţă vlăguită după patru ani de oroare în tranşee, potrivit AFP.

Pierre Lemaitre l-a învins pe principalul său contracandidat la premiile Goncourt, Frédéric Verger, care era nominalizat cu romanul său de debut, "Arden", apărut la editura Gallimard.

Pierre Lemaitre (născut pe 19 aprilie 1951, la Paris) este un romancier şi scenarist francez. Romanele sale au fost traduse în peste 20 de limbi.

Premiul Goncourt pe 2012 a revenit scriitorului francez Jérôme Ferrari, pentru volumul "Le Sermon sur la chute de Rome", publicat la editura Actes Sud.

Scriitorul francez Yann Moix a fost recompensat tot luni cu premiul Renaudot pe 2013. Yann Moix a fost premiat pentru volumul "Naissance", apărut la editura Grasset, un roman axat pe "infernul" relaţiilor dintre părinţi şi copii.