27 septembrie 2022

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alianța pentru.Patrie -APP-  solicită Guvernului să-i informeze pe români dacă dincolo de preocupările pentru amânarea ”rotativei”, este adevărat că Virgil Popescu și-a impus punctul de vedere, ca un adevărat șef de facto al administrației guvernamentale, și a obținut subvenționarea suplimentară a multinaționalelor străine care operează în furnizarea energiei electrice, gaze și combustibili?

A.P.P. solicită public Guvernului să detaileze ce sume se vor aloca, perioada și de către cine, pe fiecare dintre cele trei domenii.

În conformitate cu datele furnizate de A.N.R.E., prețul la energie electrică variază între 0.69 lei/Kw și 24.79 lei/Kw!

Adică diferența dintre plafonatul preț de 0,70 lei/Kw și tot ce este peste, este plătită de noi toți, prin intermediul statului, către niște ”băieți deștepți din energie”, care beneficiază de așa zisa ”liberalizare” la ordin și speculează mărind de 35 de ori prețul standard. Atenționăm Guvernul că în conformitate cu datele furnizate pe sitte-ul A.N.R.E., ca exemplu, se află și compania ”Cinta Energy SA”, care vinde energia electrică la prețul de 24,79 lei/Kw.

A.P.P. solicită Guvernului să spună clar românilor dacă în visteria țării mai există vreun ban și în ce sumă, care să asigure necesitățile de furnizare a energiei electrice și a gazelor, la iarnă?

Virgil Popescu ca ”ministru al Energiei” a cerut la rectificarea bugetară 30 de miliarde de lei, iar Florin Spătaru ca ”ministru al Economiei” a mai adăugat un milliard, adică cumulat 2,2% din P.I.B.-ul României. Ni se explică în mod eronat că toți acești bani, atribuiți cu dedicație, sunt pentru compensarea ”speculei” la furnizarea energiei electrice.

Ceea ce este o minciună!

Atenționăm Guvernul că dacă nici de această dată nu răspunde public la întrebări, îl vom acționa în instanță, iar miniștrii menționați mai sus vor răspunde personal.

Codrin Ștefănescu – Secretar General A.P.P.