Publicat: 27 Iunie, 2016 - 17:19
Share
De catre vicepreședinte PNL, Adrian-Ștefan Iurașcu

Vicepreședinte PNL, Adrian-Ștefan Iurașcu, i-a trimis premierului Dacian Cioloș o scrisoare deschisă în care îi solicită  că acționeze de urgență "pentru ca dreptul la proprietate să fie cu adevărat respectat în România".

Prezenta este o revenire la scrisoarea deschisă pe care v-am adresat-o la sfârșitul lunii noiembrie 2015, la două săptămâni de la instalarea Guvernului dumneavoastră.

Așteptările de la Guvernul pe care cu onoare ați fost mandatat să-l conduceți au fost și sunt încă extrem de mari. Este de notorietate faptul că guvernarea Ponta a făcut mult rău României, în general, și românilor în special. De mai bine de 25 de ani, proprietarii de imobile naționalizate în timpul regimului comunist așteaptă să le fie restituite bunurile confiscate. În prezent, mai mult de 2 milioane de români mai speră că își vor recăpăta proprietățile sau că vor fi despăgubiți

Prin angajarea răspunderii prin Legea 165/16.05.2013, Guvernul Ponta a înțeles să își bată joc de proprietari, oferindu-le în locul bunurilor cuvenite puncte și licitații! Niciun guvern pesedist nu a avut respect și compasiune față de dreptul legitim al proprietarilor de drept. În locul acestora au fost 'despăgubiți' samsarii imobiliari, care au făcut averi fabuloase prin mituirea responsabililor aflați la conducerea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Este cunoscut faptul că marile dosare de corupție de după 1990 își au rădăcinile la această instituție.

În 13 aprilie 2016, prin adresa nr. 5177, principalele asociații de proprietari din România, v-au semnalat marile neajunsuri constatate în activitatea ANRP, condusă în continuare de un președinte interimar (a demisionat în martie 2015), propus și susținut de organizația PSD Vrancea, din partea căreia a fost prefect și deputat! Mai mult de atât, în 10.05.2016 la cererea acestor asociații a avut loc o întâlnire cu dl. Florin Tacu, secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru, în cadrul acesteia fiind prezentate în mod concret problemele deosebit de grave cu care se confruntă proprietarii de drept.

Partidul National Liberal a fost și este un apărator al dreptului de proprietate și nu poate accepta continuarea actualei situații de la ANRP. Timp de patru ani, actuala conducere nu a făcut altceva decât să continue politica PSD în acest domeniu!

Mă adresez din nou dumneavoastră, cu speranța că, de aceasta dată, veți acționa de urgență pentru ca dreptul la proprietate să fie cu adevărat respectat în România.

Cu deosebită considerație,

Adrian-Ștefan Iurașcu

Vicepreședinte PNL