5 februarie 2023

SCRISOARE DESCHISĂ pentru REDESCHIDEREA Şcolii Gimnaziale din Oarda de Jos – o scoală pentru copii, familie şi comunitate !

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stimate domnule primar,

Stimaţi consilieri PNL şi USR din Consiliul Local,

Redeschiderea Şcolii Gimnaziale din Oarda de Jos, înfiinţată în urmă cu aproape 130 de ani, trebuie să reprezinte un obiectiv comun pentru noi toţi.

Am reuşit, prin demersurile iniţiate la Bucureşti, să aduc 100.000 de lei pentru reabilitarea şi redeschiderea instituţiei de învăţământ în care ar putea învăţa copiii din Oarda de Jos şi Oarda de Sus. Şi nu este singurul proiect pentru care am obţinut fonduri de la Bucureşti pentru albaiulieni.

Toţi copiii din Alba Iulia, fie că locuiesc în Centru sau Cetate, Bărăbanţ, Pâclişa sau Miceşti, merită să aibă acces la o educaţie de calitate, să înveţe într-o scoală modernă, aproape de locuinţa lor. Toţi albaiulienii plătesc taxe, impozite şi militez pentru echitate, drepturi şi beneficii egale privind toate serviciile publice locale, inclusiv în zona de educaţie.

Locuitorii din Oarda îşi doresc redeschiderea şcolii. Mărturie stau cele peste 300 de semnături pe care le-am strâns într-o singură zi pentru realizarea acestui obiectiv.

De altfel, semnăturile depuse de către cetăţeni, în toamna anului trecut, au reprezentat un argument solid pentru aprobarea amendamentului meu, la Legea bugetului de stat pe anul 2023, prin care 100.000 de lei de la Guvern au intrat în conturile primăriei pentru redeschiderea şcolii.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia continuă, şi în acest an, demersurile pentru redeschiderea şcolii. Aleşii locali social-democraţi au solicitat cofinanţarea investiţiei pentru achiziţionarea tuturor dotărilor necesare.

Trebuie precizat că şcolarii din Oarda învaţă la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, instituţie de învăţământ unde profesorii fac eforturi deosebite, dar care este suprapopulată de elevi.

De altfel, există la nivelul municipiului multe probleme pe zona de educaţie deşi avem cadre didactice, părinţi şi elevi extraordinar de implicaţi. Mai mult, acest cartier al municipiului Albă Iulia s-a dezvoltat în ultimii ani, iar aici locuiesc tot mai multe familii tinere pentru care nu există niciun fel de strategie la nivel de administraţie locală.

Astfel, redeschiderea şcolii cu un ciclu primar de învăţământ se justifică având în vedere creşterea numărului de preşcolari care locuiesc aici.

Stimate domnule primar,
Stimaţi consilieri PNL şi USR,

Analizaţi situaţia, evaluaţi-o obiectiv şi redeschideţi această scoală prin continuarea demersurilor începute de către mine şi de către consilierii locali ai PSD. Această scoală este una cu tradiţie, care a funcţionat inclusiv între cele două războaie mondiale. Copiii ordeni de astăzi, la fel ca cei de ieri, merită să beneficieze de o scoală cu toate dotările didactice necesare, aproape de casa lor.

Cazul şcolii de la Oarda reprezintă un simbol al luptei mele pentru asigurarea accesului la o educaţie de calitate pentru toţi elevii din Alba Iulia. La fel cum mă implic pentru redeschiderea acestei şcoli mă voi implica astfel încât toate instituţiile de învăţământ să aibă tot ce le trebuie, clase renovate, mobilier şcolar adecvat, săli de sport încăpătoare, bine dotate sau echipamente didactice de calitate.

Cu prietenie,
Călin Gheorghe Matieş

Comunicat de presă – PSD Alba