Publicat: 26 August, 2012 - 12:41
Share

Teatrul "În Culise" vă prezintă, în premieră în România, foiletonul teatral SCRISORI CĂTRE RITA, de Ştefan Caraman, în regia lui Cristian Bajora, în data de 30 August, de la ora 20.00.
 
Aveti pentru prima oara ocazia sa intalniti pe viu personajele romanului explozie al anului 2011, volumul avand acelasi titlu si pentru prima oara in Romania veti putea viziona un serial intr-o sala de teatru.
Serialul - pentru ca vorbim de primul sezon - are 12 episoade, iar fiecare episod va fi reprezentat o data la fiecare 2 saptamani.
Abonamentele au fost puse in vanzare la Teatrul In Culise:
Abonament cu bilete pentru toate cele 9 spectacole ramase din primul sezon in valoare de 150 de lei.
Pentru ceilalti spectatori, care vor opta doar pentru anumite episoade, oferim bilete de intrare/reprezentatie - valoarea acestora fiind 30 RON in limita locurilor ramase dupa vanzarea abonamentelor.
Datele celor trei reprezentatii ramase din primul sezon s-au modificat dupa cum urmeaza:
Joi 30 August ora 20.00
Joi 13 Septembrie ora 20.00
Joi 27 Septembrie ora 20.00
Pe toata perioada derularii proiectului in incinta teatrului veti gasi la vanzare exemplare din SCRISORI CATRE RITA (editura TRACUS ARTE Bucuresti), precum si tricouri inscriptionate cu citate din carte.
Va invitam calduros la o calatorie teatrala originala si sexy, plina de poezie si umor deopotriva si, inainte de toate, irepetabila.
Nic Labis este un personaj inventat! Dar, in acelasi timp, foarte real – daca iei contact cu el iti dai seama ca il cunosti, il stii de undeva, poate ai fost chiar tu la un moment dat. Sub pseudonimul Kaos Moon, scriitorul Stefan Caraman i-a dat viata lui Nic in anul 2011 pe blogspot, un personaj lipsit de perspective si plictisit de viata, dar care a devenit in scurt timp indragit de cititori datorita limbajului franc.
Tocmai pentru a pastra platforma neconventionala pe care a luat nastere Nic Labis, cei de la Teatrul in Culise s-au gandit sa-l aduca la viata intr-o mansarda din zona Foisorului de Foc. Intr-o camera cat un dormitor de apartament, cateva scaune si multi curiosi, Nic, un upgrade al marelui poet (dar fara sa ii replice talentul), isi striga oful pe un ton plictisit dar puternic, uneori apeleand la megafon, pe care nu se sfieste sa-l foloseasca la geamul camerei ce da fix in strada.
Punerea in scena a romanului internautic Scrisori catre Rita este un teatru al realismului, fara menajamente de orice fel. Timp de aproximativ o ora, Stefan Nistor, interpretul lui Nic, monologheaza cu patima si limbaj presarat cu injuraturi despre amintirile dintr-o alta viata, in timp ce naluca Rita se plimba goala prin camera stramta.
Scrisori catre Rita e povestea unei despartiri, care ar durea daca n-ar fi atat de hilara si care ar fi amuzanta daca nu ar durea atat. Nic e omul gratuit, fara obligatii si fara target, e antistarul, e ceea ce-si doreste cel mai mult societatea de azi sa marginalizeze. Nic povesteste; pentru ca daca nu o face, moare. Nic nu deranjeaza pe nimeni, desi langa el nu poti sta neutru. Iti vine sa-l bati, sa-l strangi in brate, sa-l speli, sa-l iubesti. Un singur lucru nu reusesti – sa-l ignori. Nic e vulgar pentru ca viata printre sfintii falsi il oprima. Nic face lucruri pe care noi nu avem voie sa le facem, desi… Nic e un mic Isus care ne spala de pacatul ipocriziei, justifica Stefan Caraman.
Laura Iordache – Orasul Meu
Preţul unui bilet: Categoria 1: 30 RON.
Biletele, furnizate de EVENTIM, in parteneriat cu VREAUBILET.ro, sunt disponibile la casa de bilete VREAUBILET.ro din Unirea Shopping Center, et.2, corp central, in fata intrarii in aripa Calarasi, si la casa de bilete Vreau Bilet din strada Prof. Moise Nicoara nr. 18.

Autor: Călin Angheluţă