27 octombrie 2021

Se care deschide primul Centru Integrat de Economie Circulară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Eco Durabil, demarează marţi, 01 iunie 2021, proiectul „RE – Centru de Economie Circulară”, prin se care deschide primul Centru Integrat de Economie Circulară, cu sprijin umanitar, din România, destinat tuturor persoanelor aflate in situaţii vulnerabile.

Centrul Integrat de Economie Circulară este un centru umanitar de colectare, sortare, igienizare şi distribuire a articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi, jucării, electronice şi electrocasnice, piese mobilier, toate acestea provenind din donaţii.

Astfel, bucureştenii care vor să doneze sunt aşteptaţi la sediul centrului, situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Tot aici pot veni si beneficiarii, persoane aflate in dificultate socio-economică care au nevoie de produsele donate.

Prin intermediul acestui proiect, venim în sprijinul tuturor persoanelor aflate în într-una din următoarele situaţii: familii monoparentale, copii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu venituri reduse, persoane fără adăpost, persoane aparţinând unor minorităţi, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situaţii de criză.

Conceptul centrului a fost definit pe baza unor aspecte importante cu care se confruntă ţara noastră, România fiind pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte reciclarea bunurilor, cât şi reutilizarea acestora.

Economia circulară este un model de producţie şi consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea şi reciclarea materialelor şi produselor existente cât mai mult posibil, oferindu-le o durată de viaţă mai mare.