30 septembrie 2022

Se cere opinia publică a istoricului și președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, despre declarațiile lui Andrei Marga!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Și dacă nu mi-ar fi scris câțiva intelectuali cunoscuți despre faptul că și-ar dori să știe care e părerea istoricului Ioan Aurel Pop despre declarațiile lui Andrei Marga, tot aș fi reclamat că aceasta este necesară tocmai într-un astfel de moment.
Președintele Academiei este un patriot român, dar și cel mai cunoscut și reputat istoric pe care îl avem. Totodată el l-a urmat în funcția de Rector al Universității Babeș-Bolyai chiar pe Andrei Marga, deci cunoaște bine și baza academico-intelectuală a acestuia. Și tocmai din aceste motive zic că într-o dispută publică de asemenea magnitudine, plus reacții internaționale, părerea lui Ioan Aurel Pop ar fi una ce poate lămuri clar și decisiv situația istorică, respectiv să reducă la tăcere declarațiile unor idioți utili, din România și Ucraina.
Domnule președinte Ioan Aurel Pop, aștept deci cu mare interes, și totodată respect, să vă exprimați în această chestiune!

Cozmin Gușă