28 noiembrie 2021

Se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe artere rutiere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07:00), se circulă în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 metri şi izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele: Cluj, Harghita şi Mureş. În anumite zone, în funcţie de condiţiile locale, se poate forma gheţuşul.

Recomandăm conducătorilor auto să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante, reamintind totodată şoferilor că, în cazul în care carosabilul va fi acoperit de gheaţă, este obligatorie circulaţia doar cu anvelopele de iarnă.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti – Braşov, se circulă fără probleme meteo-rutiere, în condiţii de fluenţă, pe un carosabil uscat (pe alocuri umed), cu vizibilitate bună.