1 iulie 2022

Se circulă în condiţii de iarnă în anumite zone ale ţării!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru perioada 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00 a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi centrul Moldovei şi zona de munte.

În aceste regiuni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, existând posibilitatea depunerii unui strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană şi submontană. De asemenea, în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, atragem atenţia că în această perioadă, pe reţeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceaţă ce reduce semnificativ vizibilitatea. Astfel, facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiţii să circule cu atenţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile instituite pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul.

Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Imagini de la intervenţiile Regionalelor CNAIR puteţi vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr .

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

CNAIR SA