7 august 2022

Se constituie Consiliul Național al Muntelui(CNM)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

La nivel național se constituie Consiliul Național al Muntelui(CNM) cu scopul asigurării legăturii dintre Guvern și reprezentanții zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor și politicilor acesteia, conform Legii muntelui nr. 197/2018 și Hotărârii de Guvern 332/2019 privind stabilirea componenţei, atribuţiilor şi responsabilităţilor comitetului de masiv şi ale Consiliului Naţional al Muntelui, cu modificările și completările ulterioare. CNM este prezidat de Prim-ministrul României, iar ministrul agriculturii și dezvoltării rurale este vicepreședintele CNM.

Agenția Națională a Zonei Montane(ANZM) a demarat, conform HG 332/2019, procedura pentru constituirea Consiliului Național al Muntelui(CNM) și invită organizațiile enumerate mai jos, cu activitate pro-munte, să se înscrie pentru a participa la procesul de selecție în vederea desemnării reprezentanților în cadrul CNM:

– asociațiile agricultorilor și producătorilor din grupele de munți;
– grupurile de acțiune locală din zona montană;
– societatea civilă din cadrul organizațiilor cu activitate în domeniul protecției și dezvoltării durabile a zonei montane;
– fondul cinegetic din zona montană.

Pentru fiecare categorie de organizație, se va desfășura câte o procedură de selecție prin vot, iar reprezentantul desemnat va fi membru cu drept de vot în cadrul CNM.

De altfel, acestea trebuie să aibă sediul și să-și desfășoare activitatea în zona montană conform Ordinului comun MADR–MDRAP nr. 97/1332/2019 privind aprobarea criteriilor de încadrare şi a listei localităţilor din zona montană, pentru a se putea înscrie.

Organizațiile interesate vor transmite datele de identificare (nume organizație, nume/prenume președinte, adresă, e-mail, nr. telefon) la adresa de e-mail: cnm@azm.gov.ro, până la data de 2 septembrie 2022.

Pentru mai multe informații, persoana de contact din partea ANZM este Mirela CANDREA, consilier principal, nr. tel. 0230375036 – interior 13, mobil: 0746027585.

Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă asigurăm de tot sprijinul în vederea dezvoltării arealului montan!

Sursa foto Pixabay