Publicat: 12 August, 2012 - 14:19

Luni se da startul competiției prin care 126 de școli vor fi dotate cu rețele moderne de netbook-uri și alte 126 de școli vor primi câte un videoproiector în cadrul campaniei “PROFI te premiază!”. Magazinele PROFI desfășoară aceasta campanie în parteneriat cu Ministerul Educației în perioada 13 August – 15 Noiembrie.
“Noi consideram ca este important sa ajutam nu doar la nivel national, ci si la nivelul satului sau al cartierului din orase mai mici sau mai mari. Acolo unde exista un magazin PROFI, exista si o comunitate, iar noi incercam sa facem ceva pentru fiecare astfel de comunitate”, a declarat Pawel Musial, Directorul General al companiei PROFI Rom Food. “Anul trecut, in urma primei editii a campaniei, aproximativ 130.000 de elevi au dobandit acces la conditii de invatat mai bune prin intermediul tehnologiei donate de magazinele noastre. Acest succes ne-a incurajat sa marim  numarul premiilor de la 201, cate au fost in 2011, la 252 in 2012, in valoare de aproape 600,000 euro,  si sa invitam toate scolile cu predare la clasele I-VIII sa participe la competitie, caci ne dorim si putem sa contribuim la mai buna pregatire a unui numar cat mai mare de elevi din Romania”.
“Ministerul nostru apreciaza in mod deosebit consecventa magazinelor PROFI care, in acesti doi ani, și-au propus să doneze unităților de învățământ  mai mult de un milion de euro, investind astfel in dezvoltarea inteligentei romanesti. Intr-o societate modernă, este cat se poate de normal ca mediul de afaceri să se implice în sprijinirea de proiecte sociale”, a declarat Tania Sandu, Director pentru invatamantul preuniversitar, in cadrul Ministrului  Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. “Ne-am dori ca exemplul  de responsabilitate sociala dat de magazinele PROFI sa fie urmat de cat mai multe companii, contributia mediului de afaceri la ridicarea standardelor invatamanatului romanesc fiind extrem de binevenita”.
“Ne bucuram de faptul ca am castigat 15 netbook-uri si un laptop pe care le putem folosi in laboratorul de Informatica. Sunt incantata de ele, vreau sa va spun ca sunt ca niste bijuterii”, a afirmat Aurelia Vidovici, directoarea scolii nr.113, Bucuresti. “Fiecare elev, fiecare cadru didactic, fiecare persoana nu poate fi pe deplin formata daca nu e formata si in domeniul digital. Este pasul inainte facut de generatia actuala fata de generatia din care fac parte eu”.
“Este o ocazie deosebita sa ne punem la punct in ce priveste dotarea scolii prin care, realmente, decalajul dintre rural si urban se micsoreaza’’ a declarat  Ofelia Cornelia Popa, directoarea scolii generale din Panticeu, judetul Cluj, castigatoare a unei retele de netbook-uri in competitia din anul trecut. “Vom participa si speram sa castigam din nou in acest an, cand concurenta va fi mai acerba deoarece cred ca vor participa si multe dintre scolile care anul trecut nu au crezut ca PROFI se va tine de cuvant si chiar va da aceste premii.”
In cadrul campaniei “PROFI te premiaza!”, la nivelul fiecaruia din cele 126 de magazine PROFI existente in momentul de fata va fi decernat cate un premiu intai (o retea compusa din 15 netbook-uri, un laptop si un router WiFi) si un premiu doi (un videoproiector). Numele scolilor castigatoare va fi decis prin vot de catre cei care frecventeaza magazinele respective.
Cat de oportuna este initiativa PROFI reiese si dintr-o cercetare facuta de MEDNET Marketing Research Center în luna iulie 2012, conform careia 82% dintre parintii elevilor de gimnaziu considera ca utilizarea calculatorului si a unor programe educative interactive ajuta la fixarea cunostintelor dobandite in scoala. Aceeasi cercetare mai releva ca 42% dintre acestia considera ca in scoli sunt insuficiente calculatoare pentru nevoile actuale.