Publicat: 2 Octombrie, 2017 - 13:11
Share

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu  Ambasada Statelor Unite la București American Corner, au deosebita plăcere de a vă invita marți, 3 octombrie 2017, începând cu ora 13.00 la Atelierul de Educație Incluzivă – ”Advancing Inclusive Education in Romania – Keys to transformational change in education system”, care va avea loc la sediul American Corner – Biblioteca Națională a României din București, Bd.Unirii nr. 22, sector 3, etaj 1.

Ce este educația incluzivă?

Cum funcționează alte sistem de educație incluzivă?

Cum creezi o școală/clasă incluzivă?

Primele noțiuni de management al școlii/clasei incluzive și de psihopedagogie incluzivă puse la dispoziția profesorilor din România.  Acest workshop deschide dezbaterea pe marginea reformei sistemului de educație din România, pornind de la exemple funcționale de incluziune în educație: sistemul american și o serie de reforme de succes aplicate în alte țări aflate în curs de dezvoltare. Totodată, evenimentul marchează lansarea unei serii de ateliere de educație incluzivă (cursuri/seminarii), pe care CEDCD le va pune la dispoziția profesorilor cu scopul de a dezvolta competențele dascălilor în psihopedagogie incluzivă și managementul școlii incluzive.

Evenimentul îi va avea ca vorbitori inițiali pe domnul PhD. David Towell, Director - Centre for Inclusive Futures,  University of Cambridge și doamna M.Ed. Mădălina Turza, Președinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (US Department of State Fulbright/Humphrey alumna 2017 – University of Minnesota).

De asemenea, sunt invitați ca vorbitori online  doamna Paula Goldberg, director PACER Center (USA)[1] și Amy Hewitt, Senior Research Associate, Director, Research & Training Center on Community Living – University of Minnesota

Totodată, în cadrul workshopului CEDCD va lansa primul ghid de advocacy pentru părinții de copii cu dizabilități, intitulat GHIDUL PĂRINTELUI MILITANT, elaborat în cadrul unui parteneriat dintre CEDCD și PACER Center – Minnesota, USA.

Intervalul orar propus de desfășurare a workshop-ului este 13.30 – 16.30, marți 3 octombrie 2017 pentru a fi în măsură să sincronizăm participarea online a invitaților din SUA.