Publicat: 22 Mai, 2017 - 15:38
Share

Marți se deschide Bucharest Technology Week, festivalul care-i reunește pe profesioniștii și amatorii de tehnologie în două locații principale și alte câteva zeci partenere.

Va fi o săptămână plină de conferințe, testări, petreceri, întâlniri cu roboți, dar mai ales cu oameni care au forțat limitele, reușind să inoveze, să facă mari schimbări în importante aspecte ale vieții.  Un astfel de inovator veritabil este gerontologul britanic Aubrey de Grey, autorul unei cercetări privind prevenirea îmbătrânirii care a uimit întreaga lume. Reputatul om de știință va deschide marți, seria summiturilor Bucharest Technology Week cu conferința intitulată „Biotehnologia întineririi: de ce vârsta înaintată nu va mai fi sinonimă cu îmbătrânirea”. 

Prima zonă mare a festivalului tehnologiei este cea a Summiturilor, împărțite în 5 teme de actualitate: Innovation, HR, Sales, PHP și Java. De marți până vineri, la Hotelul Athénée Palace Hilton, 58 de speakeri internaționali și români, lideri în domeniile lor de activitate, vor susține conferințe și workshop-uri în fața a peste 1.300 de profesioniști. Agenda completă a celor 5 Summituri este disponibilă pe techweek.ro Tot la Hotelul Hilton va exista și o expoziție dedicată participanților la summituri.

De vineri, de la ora 12, până duminică, ora 18, în Piața George Enescu de lângă Ateneu, se va deschide expoziția în aer liber Bucharest Technology Week, unde sunt așteptați peste 15.000 de vizitatori să testeze soluții tech de ultimă generație, să vadă și să interacționeze cu roboți, mașini electrice și hibrid, drone și gadgeturi, imprimante 3D. Accesul este gratuit și se face pe baza de înregistrare pe techweek.ro 

Printre sutele de tehnologii prezente în acest weekend în Piața G. Enescu se regăsesc și următoarele:

Philips, compania care și-a stabilit ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții pentru trei miliarde de oameni până în 2025, prezintă la Bucharest Technology Week 2017, inovațiile care stau la baza produselor folosite în viața cotidiană. Fie că este vorba de tehnologia unică TurboStar din friteuza cu aer fierbinte, Airfryer, de filtrul de apă brevetat AquaClean cu care este echipat espressorul Saeco, fie că este sistemul unic de purificare VitaShield și tehnologia de umidificare NanoCloud care recomandă Combi 2 in 1 sau de periuța de dinți electrică cu mișcare sonică, inovația este pilonul de bază Philips.

Lumina transcende simpla funcție a iluminatului. De aceea, Philips Lighting a creat Hue – cel mai inovator sistem personal de iluminat wireless. 
Conceptul din spatele acestui produs revoluționar constă în creșterea calității vieții și transformarea oricărei case într-o locuință inteligentă. Philips Hue oferă trei tipuri de lumini inteligente care vin în diferite forme, dimensiuni și modele. Philips Hue White and color ambiance oferă scene de iluminat complexe și posibilități nelimitate datorită spectrului de 16 milioane de culori. Lumina Philips Hue White ambiance setează lumina potrivită pentru fiecare moment, în vreme ce Philips Hue White asigură control facil și confort sporit. Singura limită în crearea atmosferei ideale este imaginația.

Autoklass îi invită pe vizitatori să descopere trăsăturile fascinante, electrice ale modelului Mercedes-Benz B Electric Drive. Conceptul de autovehicul antrenat complet pe bază de electricitate îmbină condusul cotidian cu confortul aferent. Rezultatul este o experiență a motorizării compatibilă cu mediul înconjurător și o flexibilitate maximă sub o singură emblemă. Din punct de vedere tehnic, autovehiculul este dotat cu un motor electric puternic, de 132 kW, care furnizează cuplul maxim de 340 Nm chiar din momentul în care pedala de accelerație este atinsă. Puterea resimțită corespunde unui motor modern pe benzină cu o capacitate cilindrică de 3 litri. Chiar și în cazul unui sprint standard, accelerația de la zero la 100 km / h durează doar 7,9 secunde, garantând astfel o plăcere de a conduce la standarde înalte de calitate.  
Modelele plug-in hybrid ce vor fi prezentate de Autoklass la această ediție a Bucharest Technology Week sunt: C 350 e - o alternativă de mobilitate electrizantă și GLC 350 e 4MATIC – repre de eficiență energetică exemplară.

Samsung va surprinde publicul Bucharest Technology Week cu cel mai așteptat telefon al momentului: noul Galaxy S8 poate fi testat în ipostaze inedite. Noile modele Galaxy S8 și Galaxy S8+ sunt disponibile pe piața locală de la finalul lunii aprilie. Acestea au impresionat publicul prin design și infinity display, dar și prin performanță și posibilitățile de divertisment.
De asemenea, Samsung va prezenta și dispozitivele Gear VR, care vor transpune vizitatorii într-o lume palpitantă și le vor propune noi experiențe interesante. În plus, noua camera Samsung Gear 360, capabilă să filmeze 360 grade la o rezoluție de 4K, va fi o adevărată provocare pentru participanții la Bucharest Technology Week prin capacitatea de a face realitatea din jur de-a dreptul spectaculoasă.

La Bucharest Technology Week 2017 vei întâlni 63 de expozanți la Hotelul Hilton și 55 de expozanți în Piața G. Enescu, lângă Ateneu.