21 septembrie 2021

Se discută posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe

Presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria, marti, 23 februarie 2021. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, anunțat că săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite.

„Este o discuţie avansată pe care o avem în momentul de faţă şi este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor ştiinţifice noi care au fost publicate şi în baza recomandărilor comisiilor de specialitate de epidemiologie şi de sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Este un demers, aşa cum a fost şi campania de vaccinare: integrat, european, prin care România se racordează, practic, la tot ce înseamnă mecanism european”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.