28 mai 2022

Se împlinesc 200 de ani de la debutul revoluţiei elene pentru independenţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 25 martie 2021, se împlinesc 200 de ani de la debutul revoluţiei elene pentru independenţă. Marcată ca zi naţională a Greciei, această celebrare coincide cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri.

„Chiar dacă trăim o perioadă complicată din punct de vedere sanitar, nu trebuie să uităm să-i felicităm pe prieteni de ziua lor. Între poporul elen şi poporul român, există o tradiţie consistentă de colaborare politică şi religioasă întrucât cele două naţiuni împărtăşesc de o manieră majoritară aceeaşi religie, cea creştin – ortodoxă, iar legăturile spirituale, mai ales cu Sfântul Munte Athos au întărit respectul şi ajutorul reciproc între cele două state”, a declarat Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senatul României.

Vechi tărâm al filozofiei şi al democraţiei, Grecia este astăzi principala destinaţie de vacanţă pentru cetăţenii români lucru ce contribuie la o mai bună cunoaşterea a istoriei şi culturii elene de către conaţionalii noştri.

„Cultura elenă a contribuit esenţial la principiile după care se conduc astăzi naţiunile. Filozofia, arta dramatică, arhitectura, spiritul creştin încastrat în superbele aşezăminte monahale de pe teritoriul Greciei fac din spaţiul elen un tărâm special, vizitat de oameni din toate colţurile lumii. Astăzi, 25 martie 2021, la 200 de ani de la începutul revoluţiei elene pentru independenţă transmit gândurile mele de preţuire şi respect naţiunii elene. La mulţi ani Grecia, la mulţi ani popor elen! ” a mai adăugat senatorul Viorel Badea.