13 august 2022

Se înfiinţează Organizaţia de Management al Destinaţiei Constanţa-Mamaia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu, a organizat astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru stabilirea unui consens privind constituirea Organizaţiei de Management al Destinaţiei Constanţa-Mamaia.

Din grupul de lucru fac parte Asociaţia Patronală RESTO, Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa şi Patronatul Marea Mamaia-Constanţa.

Tema principală a discuţiilor a fost analiza prevederilor draft-ului de statut al viitoarei Organizaţii de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa. S-a discutat şi despre necesitatea urgentării demersurilor pentru constituirea la nivel local a OMD Mamaia-Constanţa, prin elaborarea şi implementarea de strategii de promovare, cu scopul de a veni în sprijinul dezvoltării şi promovării destinaţiei turistice.

„Potenţialul turistic al oraşului Constanţa şi al staţiunii Mamaia merită să fie valorificat. De-a lungul timpului au fost realizate numeroase strategii de promovare şi dezvoltare, dar majoritatea nu s-au concretizat. Suntem deschişi oricăror recomandări venite din partea reprezentanţilor mediului privat pentru creionarea viitorului statut al organizaţiei. Împreună vom asigura o abordare unitară care să garanteze reuşita parteneriatului public-privat”, a declarat viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu.

De asemenea, s-a stabilit de comun acord ca municipalitatea să transmită, în cel mai scurt timp, o variantă a draft-ului de statut către toate organizaţiile patronale interesate de a participa, alături de Primăria Municipiului Constanţa, în calitate de membru fondator la constituirea OMD, urmând ca acestea să comunice eventuale propuneri/observaţii/completări la prevederile draft-ului de statut.

Documentul conţine prevederi referitoare la scopurile şi obiectivele organizatiei, contribuţii ale membrilor fondatori la constituirea patrimoniului iniţial al organizaţiei, cotizaţii, sediul social, reprezentanţi în organele de conducere, administrare şi control ale asociaţiei.

Înainte de a fi supus spre aprobare Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind aprobarea statutului Asociaţiei Organizaţia de Management al Destinaţiei se va afla în consultare publică, în conformitate cu art.7 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.