16 octombrie 2021

Se lansează Campania de promovare a adopţiei

Teddy bear in box,vintage tone

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În premieră în judeţul Sibiu, chiar de Ziua natională a adopţiei – 2 iunie se lansează Campania de promovare a adopţiei.

„SALVAT PRIN ADOPŢIE” este mesajul campaniei care arată că, DA, adopţia este pentru copil dar salvează şi pe toată lumea în jurul ei, oferă posibilitatea copilului de a se bucura de copilărie, dă un sens parinţilor adoptatori şi dă posibilitatea comunitatilor de a fi solidare cu cei mai vulnerabili dintre membrii lor. Vrem să subliniem, astfel, impactul pozitiv al adopţiei asupra tuturor factorilor implicaţi în proces: părinţi, fraţi, bunici, familie, şcoală, comunitate.

Această campanie îşi propune ca informaţiile despre adopţie să devină accesibile publicului, sa nu mai reprezinte un subiect tabu, să înlăture miturile sau ideile preconcepute despre acest subiect, evidenţiind că tot ce contează este să creşti un copil fericit, să te bucuri de dragostea pe care o primeşti şi o poţi oferi.

În cadrul campaniei vor fi prezentate poveşti de adopţie, de iubire şi altruism ale unor oameni minunaţi care au acordat speranţa şi o familie copiilor care îşi doreau cel mai mult acest lucru.

„Este o campanie în cadrul căreia invităm întreaga comunitate să contribuie pentru că fiecare poate face ceva. Pana acum ni s-au alăturat autorităţi publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, artişti, actori, jurnalişti, preoţi, ONG-uri etc. pentru ca împreună să putem găsi o familie fiecărui copil.” a declarat directorul adjunct al DGASPC Sibiu, Olimpia Indrieş.

Campania debutează în parcul Tineretului din Sibiu, ora 13,30 unde va aşteptăm pentru a trimite spre cer dorinţa cea mai mare o oricărui copil, de a avea o familie, prin lansarea cate unui balon cu heliu pentru fiecare copil adoptabil din judeţul Sibiu, în speranţa că în curând visul lor se va împlini.

Campania este organizată de către DGASPC Sibiu împreună cu Alianţa România Fără Orfani cu sprijinul Autoritatea Naţională pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adopţii.