1 iulie 2022

Se lansează platforma pentru Bugetare participativă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Ploieşti informează comunitatea locală că, în premieră, se lansează platforma pentru Bugetare participativă.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, care permite participarea reală a cetăţenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiţii.

Astfel, ploieştenii care doresc să încarce proiectele o pot face accesând link-ul https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/. Prin accesarea acestei pagini de internet, ploieştenii interesaţi pot afla şi detalii legate de regulamentul procesului de bugetare participativă, respectiv modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate pentru proiecte, domeniile de aplicare, precum şi informaţii legate de calendarul acestei campanii.

Menţionăm în acest context că, persoanele care doresc să încarce proiecte trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Pentru sprijin de ordin tehnic şi consultare de specialitate în vederea accesării acestei platforme, cetăţenii se pot adresa reprezentanţilor municipalităţii prin intermediul adresei de e-mail: bugetare.participativa@ploiesti.ro.

Prin intermediul acestui instrument de lucru electronic, cetăţenii pot trimite propuneri de proiecte şi pot decide, prin vot, proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Bugetul Participativ presupune şi transferul către cetăţeni a responsabilităţii decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiţii al municipiului Ploieşti.