26 mai 2022

Se prelungeste  starea de alertă cu încă 30 de zile 

petrecere foto Salon du mariage
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu 12 iunie și până pe 11 iulie 2021, conform hotărâri de Guvern 636 \2021 care a apărut în Monitorul Oficial și se referă la evenimentele private în localuri (nunți, botezuri și alte mese festive) sau acasă.

Prelungirea stării de alertă va fi până pe data de 11 iulie 2021

Noutatea este dispariția interdicției de a face reuniuni acasă pentru sărbători, aniversări și petreceri. Astfel, prevederea care dispunea că „se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private” nu se mai regăsește printre regulile stării de alertă.

O altă noutate se referă la organizarea evenimentelor private în localuri, cum sunt nunțile și botezurile. Mai exact, autoritățile au schimbat regulile pentru petrecerile cu mulți invitați:

În localitățile în care incidența este de până la 3 la mia de locuitori, sunt permise evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente și alte spații asemănătoare. Pot participa maximum 70 de persoane în exterior sau maximum 50 de persoane în interior (ori 70, ori 50; limitele nu se pot cumula pentru același eveniment), fără a fi luați în calcul copiii care au mai puțin de 16 ani. Nu se face nicio referire la testare sau vaccinare.

În localitățile în care incidența este de până la 3 la mia de locuitori, sunt permise evenimentele private pentru nunți și botezuri în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente și alte spații asemănătoare. Pot participa maximum 200 de persoane în interior (trebuie să se asigure un spațiu de 2mp de persoană), dacă sunt vaccinate complet (și au trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică), testate negativ (RT-PCR sau antigen rapid) sau vindecate (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării).

Se face o diferențiere în funcție de tipul evenimentului, sunt reguli separate pentru nunți și botezuri și reguli separate pentru alte mese festive;

În cazul nunților și botezurilor, nu mai este permisă funcționarea la capacitate maximă la interior, ci s-a impus acea limită de 200 de persoane;

În cazul nunților și botezurilor, pot participa și cei testați sau vindecați, după ce până acum puteau participa numai cei vaccinați. La alte mese festive pot participa numai cei vaccinați complet.

Nunțile și botezurile în localuri se pot desfășura în continuare până la ora 02:00.