Publicat: 11 Iunie, 2018 - 18:46
Până la 1 octombrie

Guvernul a aprobat o Hotărâre care modifică HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Potrivit Ministerului Agriculturii, având în vedere că, pentru obţinerea acestui ajutor de minimis crescătorii trebuie să  facă dovada comercializării cantităţii de lână şi ţinând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcţionale  sau a unităţilor de procesare a lânii,  a fost necesară prelungirea perioadei de valorificare a lânii şi precum şi a celei pentru depunerea documentelor aferente.

Astfel, prin noul act normativ, se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018. În consecinţă, se prelungeşte şi termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute, 1 septembrie fiind termenul limită.

 În mod corespunzător, se prelungeşte şi termenul până la care direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018.

Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată.