7 decembrie 2021

Se reabilitează trama stradală din municipiul Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Noi şantiere de lucrări edilitare sunt deschise în zonele rezidenţiale. În această săptămână, se asfaltează carosabilul pe străzile Dunării, Frigului, Aurora şi pe aleea Portul Nou din cartierul Abator. Lucrări de modernizare a carosabilului se execută şi în zona Casa de Cultură. Pe strada I.G. Duca, se decapează zona carosabilă pe tronsonul delimitat de strada Ţepeş Vodă şi strada Maior Gheorghe Murea iar la finalul săptămânii lucrările se vor extinde şi pe strada Artileriei.

Pe străzile din cartierele Palazu Mare şi Baba Novac se îmbunătăţesc condiţiile de trafic rutier. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru amenajarea suprafeţelor pe străzile Tache Ionescu, Pallady, Putna şi pe aleile Morilor şi Sânzienelor.

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale avansează pe bulevardul Mamaia. Pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân şi strada Renaşterii, se decopertează suprafaţa pietonală iar în paralel se montează borduri noi şi se amplasează pavele moderne.

Pe bulevardul Tomis, se refac trotuarele în zona de acces către blocurile TS2, TS3 şi TS4. Infrastructura trotuarelor este consolidată cu borduri noi şi se asfaltează suprafaţa decopertată.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe aleea Berzei, în zona blocului IV20, pe strada Oleg Danovski şi pe aleea Magnoliei. Se refac suprafeţele în vederea asfaltării.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiţionare a finisajelor exterioare de tencuieli.

Echipele administratorului drumului public intervin cu echipamente profesionale pentru igienizarea spaţiilor verzi din aliniamentele stradale.

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, se recondiţionează echipamentele de semaforizare şi se montează indicatoare de informare în toate zonele din oraş. De asemenea, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni şi în parcările asfaltate.