28 mai 2022

Se va încheia maine coșmarul blocării metropolei chineze Shanghai?

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Săptămâna trecută, un acord al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chineza a cerut susținerea strategiei absurde „covid zero” și „combaterea hotărâtă împotriva tuturor cuvintelor și faptelor” care o subminează.

China este una dintre ultimele țări care susține politica „zero covid” și continuă să mențină restricții stricte fără niciun motiv de sănătate. În Shanghai, restricțiile de sănătate sunt înăsprite în ciuda scăderii „cazurilor de covid”. Aceste măsuri drastice vor rămâne cel puțin până astăzi, deși pe baza rezultatelor testelor masive, este probabil să fie prelungite.

Luni, Shanghaiul a înregistrat, potrivit presei si autorităților locale,  3.947 de noi „cazuri de covid” la o populație de 25 de milioane de locuitori, ceea ce este practic nimic! Majoritatea sunt și asimptomatice, adică oameni absolut sănătoși.

La începutul detenției, oricine a fost testat pozitiv, inclusiv bebelușii, a fost supus izolării obligatorii în centre de detenție specializate.

Populația din Shanghai a fost închisă de la începutul lunii aprilie și nemulțumirea este în creștere, la fel ca psihoza și paranoia, cu controalele masive, închiderea frontierelor și monitorizarea călătoriilor.

Consiliul municipal din Shanghai a promis că izolarea se va încheia astăzi, dar totul va depinde de rezultatele testelor masive. Cu toate acestea, oricine este testat pozitiv, chiar dacă este asimptomatic, sau care intră în contact cu cineva care este testat pozitiv, va trebui să meargă la centrele de detenție.

Calitatea vieții locuitorilor din Shanghai s-a deteriorat. Milioane de oameni se confruntă cu penurie de alimente, prețuri în creștere și dificultăți de acces la asistență medicală în afara covidului.

Dar ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe locuitori este teama de a fi testați pozitiv și de a fi nevoiți să rămână închiși într-un centru de detenție.

Foto: facebook Thatsmags.com
Ciprian Pop