25 iunie 2022

Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Carte, poezie şi cântec românesc

În cadrul serilor culturale, Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 31 martie 2022, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00.

Evenimentul îşi propune să readucă în atenţie rolul pe care rugăciunea, poezia şi cântecul îl au în viaţa spirituală a omului, mai ales în contextul tematicii omagiale a acestui an în Patriarhia Română, un an dedicat rugăciunii şi importanţei ei în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

Vor participa la această seară de suflet: Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, maestrul Dorel Vişan, maestrul Ioan Bocşa, pr. Doru Gheaja şi dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca.

În cadrul serii va fi prezentat Calendarul Renaşterea pe 2022, un anuar publicat de editura Renaşterea, sub îngrijirea pr. vicar Iustin Tira, care continuă „Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului” şi „Calendarul creştinului de lege răsăriteană”, apărute în perioada interbelică.

Evenimentul editorial va fi completat cu un recital de poezie cu tematică religioasă susţinut de maestrul Dorel Vişan, un recital de muzică tradiţională susţinut de pr. Doru Gheaja şi un microrecital de muzică tradiţională arhaică susţinut de un grup al Ansamblului Icoane al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, coordonat de maestrul Ioan Bocşa şi lect. univ. dr. Andra Pătraş.

Consilier cultural,
Pr. Cornel Coprean