Publicat: 24 Septembrie, 2012 - 16:03

Aseară, cei patru membri ai formaţiei Il Divo au oferit momente de neuitat spectatorilor prezenţi la concertul din Piaţa Constituţiei, pe care i-au purtat pe cărarea amintirilor cu ajutorul pieselor interpretate de-a dreptul divin.
 
Tenorul american David Miller, cântăreţul francez de muzică pop Sebastien Izanbard, baritonul spaniol Carlos Marin şi tenorul elveţian Urs Buhler au urcat pe scena din Piaţa Constituţiei la câteva minute după ora 20.00, în aplauzele celor prezenţi.

Formaţie creată cu nouă ani în urmă, de cunoscutul om de televiziune britanic Simon Cowell, din patru artişti de naţionalităţi diverse, cu tonalităţi diferite şi care abordau genuri muzicale diferite, Il Divo se plasează, conform propriilor declaraţii, "într-o zonă gri", ce nu poate fi încadrată nici în muzica pop, nici în operă.

Cei patru au început concertul cu piesa "Come What May" ("Te amare"), din coloana sonoră a filmului "Moulin Rouge" şi aflată pe albumul "Wicked Game", al celor patru, apărut în 2011, urmată de "Dove' L'Amore", cântec lansat de Cher şi aflat pe acelaşi album, "Wicked Game", continuând cu "Adagio", piesă ce se va afla pe discul "Greatest Hits", ce va apărea pe data de 26 Noiembrie, urmată de "Nella Fantasia", ce va putea fi ascultată de la sfârşitul lunii Noiembrie pe acelaşi album, şi de "Si tu me amas".

Cântecul "Don't Cry For Me, Argentina" a fost interpretat incredibil, într-o manieră care a depăşit varianta Madonnei. După acest cântec, îndelung aplaudat de spectatori, Sebastien Izanbard a impresionat mulţimea prezentă în Piaţa Constituţiei, mulţumind, în limba română, şi declarând "Ne bucurăm mult să fim aici".

Au urmat "Every Time I Look at You", "Passera", disponibil pe "Greatest Hits", "Senza catene", o versiune în limba italiană a celebrului cântec "Unchained Melody", lansat de Righteous Brothers, şi prima parte a concertului s-a încheiat cu "My Way", cântec făcut celebru de interpreţi precum Frank Sinatra, Elvis Presley, Julio Iglesias sau Dany Brillant.

După o pauză de 20 de minute, în deschiderea celei de-a doua părţi a concertului, Carlos Marin, unicul membru necăsătorit al formaţiei, care declarase că România este o ţară frumoasă, cu femei foarte frumoase şi întrebase, glumind, dacă se găseşte vreo domnişoară care să îl primească să rămână la ea, a declarat, cu acelaşi deosebit simţ al umorului, "Welcome back, ladies, and... gentlemen"... ("Bine v-am regăsit, doamnelor... şi domnilor"), iar Sebastien Izanbard a mulţumit publicului care a făcut posibilă această întâlnire.
Partea a doua a început cu "Senza Parole", o altă adaptare a unei piese clasice instrumentale - "Sonata lunii", de Beethoven, urmată de "Wicked Game" ("Melanchonia"), şi de "La vida sin amor", de pe discul "Greatest Hits".

Cântecul "Mama", în care autorul îşi cere scuze pentru toate greşelile sale mamei sale decedate şi îi spune acesteia că o iubeşte că îi este dor de ea, a adus lacrimi în ochii multor dintre spectatorii sensibili prezenţi la concertul de aseară.
Au urmat "Hallelujah" ("Aleluya"), cântec compus de Leonad Cohen, "Frere Jacques" şi "If you're Happy and You Know It" - două cântece pentru copii -, "Cryin'"("Llorando"), o nouă versiune a cântecului lui Roy Orbison şi de o variantă proprie a cântecului "Stay" ("Ven a mi"), lansat de formaţia Shakespeare's Sisters.
Piesa "Un-break My Heart" ("Regressa a mi"), interpretată în limba spaniolă, a arătat tuturor că varianta lansată de Tony Braxton a putut fi îmbunătăţită mult şi interpretată incredibil de cei patru, în maniera lor unică.
Concertul s-a încheiat cu piesele "Pour que tu m'aimes encore", compusă de Jean-Jacques Goldman şi lansată de Celine Dion, şi "Somewhere" (de pe coloana sonoră a filmului "West Side Story").
Aplauzele şi entuziasmul publicului prezent în Piaţa Constituţiei au fost răsplătite de cei patru cu piesa "Time To Say Goodbye" ("Con te partiro"), cunoscută în interpretarea lui Andrea Bocelli.
Cei patru membri ai Il Divo, nu foarte cunoscuţi în ţara noastră înaintea acestui eveniment, au emoţionat publicul prezent aseară în faţa Palatului Parlamentului şi au demonstrat că pot ajunge în curând la gloria ceor Trei Tenori (Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi Placido Domingo).
Concertul de aseară a fost organizat, magistral, de East European Events şi Marcel Avram, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Autor: Călin Angheluţă