Publicat: 9 August, 2013 - 04:54

Joi seara, cele trei echipe româneşti calificate în turul trei preliminar al Europa League au reuşit să avanseze în faza următoare a competiţiei, în play-off-ul pentru calificarea în grupe, în urma unor meciuri foarte bune, Petrolul şi Pandurii reuşind chiar să învingă nişte adversari mult mai bine cotaţi, în vreme ce Astra a încheiat meciul fără a fi învinsă.

Petrolul a reuşit surpriza serii, învingând, în deplasare, pe Vitesse Arnhem cu scorul de 2-1, al doilea gol, cel care a adus, practic, calificarea ploieştenilor în play-off fiind înscris după ce echipa românească rămăsese în inferioritate numerică.

Scorul a fost deschis în minutul 21, de Damien Boudjemaa, de la Petrolul, care îi făcea pe fanii ploieşteni să viseze la calificare.

Spre finalul meciului, în minutul 72, Jan-Arie van der Heijden readucea egalitatea pe tabela de marcaj, iar situaţia Petrolului era şi mai tare complicată de al doilea cartonaş galben primit de Jean Alcenat Sony, în minutul 82, care lăsa echipa românească în zece oameni.

În ultimul minut de joc, Gheorghe Grozav a reuşit să înscrie dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, calificându-şi echipa în meciul de baraj pentru accederea în grupe.

Pandurii Târgu Jiu este cealaltă echipă care a reuşit o performanţă deosebită, calificându-se, după o victorie, cu 2-1, în faţa mai titratei echipe Hapoel Tel Aviv, în deplasare.

După ce, în meciul tur, Pandurii nu reuşiseră decât un meci egal, aceştia aveau misiunea de a învinge sau de a obţine un egal la scor mai mare de 1-1 în meciul din Israel.

Echipa israeliană a deschis scorul în minutul 21, printr-un penalty executat de Omer Damari, acest gol neschimbând, practic, misiunea jucătorilor de la Pandurii, care, oricum, pentru a se califica erau nevoiţi, încă de la începutul meciului, să înscrie de cel puţin două ori.

Golurile Pandurilor au venit în minutul 34, prin Eric, şi 50, prin Alexandru Ciucur, care reuşea calificarea echipei sale în play-off-ul Europa League.

Învingători cu 3-1 în meciul tur în faţa slovacilor de la Trencin, jucătorii Astrei Giurgiu au reuşit să încheie fără înfrângere un meci în care toate cele patru goluri au fost marcate în ultimele şapte minute de joc.

Scorul a fost deschis în minutul 83, de Fanendo Adi, de la Trencin, iar Astra a egalat trei minute mai târziu, prin Mirko Ivanovski, care a ucis orice speranţe ale slovacilor. În minutul 88, Gino van Kessel a înscris al doilea gol al echipei slovace, dar, un minut mai târziu, Fwayo Tembo a readus egalitatea pe tabela de marcaj, Astra obţinând, în premieră, calificarea în play-off-ul Europa League.

Astăzi, echipele româneşti îşi vor afla adversarii din play-off, în urma tragerii la sorţi.