Publicat: 26 Iulie, 2013 - 12:15

Joi seară, cele trei echipe românești au oferit clipe de vis suporterilor lor, reușind să se califice în turul următor al preliminariilor Europa League, în urma unor victorii categorice: Pandurii - Levadia Tallinn 4-0, Vikingur - Petrolul Ploiești 0-4, Omonia Nicosia - Astra Giurgiu 1-2.

 

Echipa Pandurii a avut un meci incredibil, oferind un festival de goluri, spre bucuria suporterilor din Târgu Jiu. După ce, în meciul tur, scorul fusese 0-0, echipei oltene i-ar fi fost de ajuns o simplă victorie, cu un gol diferență, dar aceasta a oferit un adevărat spectacol.

Primul gol a fost înscris, la doar șapte minute după începutul meciului, de Deivydas Matulevicius. Festivalul a fost continuat de vedeta meciului, Erico Da Silva, care a marcat de două ori, în minutele 35 și 57. Cel de/al treilea marcator al Pandurilor a fost Nicandro Breeveld, care a marcat al treilea gol al meciului, spre finalul primei reprize, în minutul 39.

În turul trei preliminar al Ligii Europa, formaţia Pandurii va întâlni echipa israeliană Hapoel Tel-Aviv.

Meciul de la Târgu Jiu a avut aproximativ 6.000 de spectatori.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca - Unguruşan (Brata '60), Paraskevas, Erico, Momcilovic - Buleică, P. Anton, Breeveld, D. Nistor - Eric (Ciucur '73), Matulevicius (Lemnaru '55). Antrenor Cristian Pustai.

Levadia Tallinn: Smishko - Podholjuzin, Jahhimovits, Volchkov, Pikk - Kaljumae (Rattel '46), Dmitrijev, Antonov - Subbotin, Hunt (Jakovlev '82), Raudsepp (Pebre '75). Antrenor Marko Kristal.

Un meci fantastic a avut și Petrolul Ploiești, care a învins, în deplasare, cu 4-0, echipa Vikingur Gota, din Insulele Feroe. Echipa românească nu a avut emoții nicio clipă, scorul din meciul tur fiind de 3-0, în favoarea sa.

Primul gol a fost înscris, în minutul 4, de Atli Gregersen, în poarta propriei sale echipe. Hamza Younes a înscris pentru Petrolul în minutele 11 și 63. Gheorghe Grozav a închis scorul, în minutul 77, înscriind al patrulea gol al echipei sale.

Petrolul va întâlni echipa Vitesse Arnhem, din Olanda, în următorul său meci din preliminariile Europa League.

Astra Giurgiu s-a calificat în turul următor, după ce a învins, în deplasare, mai titrata echipă Omonia Nicosia.

După un scor egal în meciul tur, Astra trebuia să învingă la diferență de un gol sau să reușească un egal la scor mai mare de 1-1 pentru a se califica și și-a atins obiectivul.

Primul gol a fost înscris de Anthony Scaramozzino, jucătorul Omoniei, în propria-i poartă, în minutul 39. Al doilea gol a fost înscris, tot de un jucător al Omoniei, de Lukasz Gikiewicz, în minutul 55, în poarta Astrei, în minutul 55. Golul victoriei Astrei a fost marcat în minutul 69, de Constantin Budescu.

Omonia Nicosia: Moreira - Jose (Platini '75), Alabi, Andrade, Scaramozzino - Marco, Nuno Assis, Leandro - Taylor (Efrem '46), Schembri - Gikiewicz. Antrenor: Toni Savevski.

Astra Giurgiu: Lung - Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais- Tembo (Enache '75), Laban, Seto, Amorim - Budescu - Fatai (Bukari '59, Bărboianu '86). Antrenor: Daniel Isăilă.

În turul trei preliminar al Ligii Europa, Astra Giurgiu va întâlni formaţia slovacă AS Trencin.