Publicat: 14 Octombrie, 2014 - 14:50

Luni, legendele rockului britanic - Smokie - şi Bonnie Tyler, cu vocea sa de vis, au oferit un cadou de vis miilor de spectatori care umpluseră Sala Palatului - reîntâlnirea cu hiturile care fermecaseră tinereţea tuturor celor prezenţi şi rememorarea timpurilor minunate de care se leagă aceste cântece, totul în cadrul unui concert unui fantastic, pe parcursul a aproximativ trei ore.

 

După patru concerte susţinute susţinute săptămâna trecută în patru zile consecutive, în Norvegia, îndrăgita trupă britanică Smokie a sosit, din nou, în România, pentru a îşi delecta fanii cu fantastica lor muzică şi cu, mult mai mult de atât, atmosfera unică şi spectacolul deosebit ce caracterizează un concert al acestei formaţii.

La câteva clipe după ora 20.00, Terry Uttley, Mike Craft, Martin Bullard, Mick McConnell şi Steve Pinnell şi-au făcut apariţia pe scenă, în aplauzele miilor de fani, entuziasmaţi de reîntâlnirea cu trupa lor favorită.

Formaţia britanică şi-a deschis recitalul cu "Boulevard of Broken Dreams", de pe albumul omonim din 1989, piesă îndelung aplaudată de public, toţi oamenii având, cel puţin odată în viaţă, sentimentul unei pierderi devastatoare, al unui final de relaţie care te lasă nu doar singur, ci pustiu, deznădăjduit, simţind că speranţa a murit.

Tristeţea cauzată de pierderea dragostei, fantastic exprimată în versurile unui cântec, a răzbătut şi din a doua piesă, "Something's Making Me Blue", apărută pe albumul "Midnight Cafe", din 1976, şi a emoţionat publicul de la Sala Palatului, care şi-a exprimat emoţia, prin îndelungi aplauze.

După "Lay Back In The Arms of Someone", un îndemn ce a impresionat, de asemeni, publicul prezent la concertul de luni, aşa cum a marcat multe milioane de fani, de la apariţia sa, Mike Craft le-a mulţumit fanilor, în limba română, şi i-a îndemnat pe aceştia să cânte împreună cu trupa, în cazul în care ştiau versurile, şi a făcut o promisiune pe care, în cele aproximativ 90 de minute ale recitalului, a şi îndeplinit-o: "Tonight we are gonna have a party on stage"!... Şi exact asta au creat el şi colegii - o atmosferă de vis, în care publicul a cântat, în picioare, alături de trupa creată cu jumătate de secol in urma.

Piesa "It Makes Me Money" a fost urmată de "Take Good Care Of My Baby" şi de "Mexican Girl", foarte apreciate de publicul prezent la Sala Palatului, ca şi "For a Few Dollars More" şi "Wild Wild Angels".

Veteranul trupei, Terry Uttley, singurul membru rămas din componenţa iniţială, din 1964, a declarat că este o plăcere să revină în România şi că "mereu este o plăcere să revii acolo unde te simţi bine" şi a impresionat publicul enorm adăugând "...şi Bucureştiul este aici" (indicând inima sa, ca loc ocupat de capitala României), fiind îndelung aplaudat pentru cuvintele sale de către cei prezenţi.

Seara magică a continuat cu "If You Think You Know How To Love Me" şi cu "Changing All The Time", din 1975, urmate de "Baby It's You", o superbă declaraţie de dragoste.

Membrii Smokie au oferit publicului o călătorie în timp, trecând de la clasicele piese, la "If I Can't Love You", de pe albumul "Take A Minute", apărut în 2010, şi revenind în timp, în 1998, cu piesa "And The Night Stood Still", de pe "Wild Horses - The Nashville Album".

Spre final, Smokie a răsfăţat publicul, cu superhit-urile "Don't Play Your Rock'n'Roll To Me", de pe albumul "Changing All The Time", din 1975, "I'll Meet You At Midnight", de pe "Midnight Cafe", din 1976, şi "Oh Carol", din 1978, şi "Needless And Pins", piesă din 1977, de pe albumul "Bright Lights & Back Alleys", după care trupa a părăsit scena.

După câteva minute de aplauze, britanicii au revenit pe scenă, oferindu-le spectatorilor "Have You Ever Seen The Rain" şi "Alice", două emblematice piese pentru trupa britanică,fredonate şi adorate de zeci de milioane de persoane, în toată lumea, de-a lungul timpului.

Membrii Smokie au anunţat că se vor întoarce acasă, urmând ca, pe data de 17 Octombrie, aceştia să revină în Europa de Est, fanii români ai acestei trupe putându-şi vedea formaţia preferată în concertul pe care aceasta îl va susţine la Palatul Culturii, din Sofia, Bulgaria.

Luna viitoare, Smokie va mai concerta la Kvaers, în Danemarca, pe 7, şi la Viena, pe 29.

Recitalul de aproximativ 105 minute al britanicilor a fost urmat de o pauză de un sfert de oră, după care Bonnie Tyler a urcat pe scenă, în aplauzele publicului.

Îndrăgita galeză şi-a început concertul cu "Flat On The Floor", după care a oferit fanilor prezenţi unul dintre cele mai bune cântece de dragoste ale lumii, "To Love Somebody".

Bonnie Tyler şi-a purtat admiratorii înapoii în timp, în anii '70, oferindu-le unul dintre cântecele sale de după operaţia la gât, în urma căreia se credea că va lua sfârşit cariera sa de artistă, vocea ei, devenită cu adevărat specială, urmând să demonstreze în scurt timp exact contrariul, "Heartache", un cântec profund şi impresionant despre dragostea neîmpărtăşită şi despre durerea enormă provocată de aceasta, aplaudat cu pasiune de toţi cei prezenţi, care, cu siguranţă, simţiseră şi ei aceasta.

Artista a continuat călătoria în timp, rămânând în minunatul deceniu opt, şi a interpretat unul dintre primele sale cântece, "Lost In France", revenind apoi în prezent, cu o piesă de pe ultimul său album, "Rocks And Honey", lansat în 2013, "All I Ever Wanted".

"Hide Your Heart" şi "Straight From The Heart" au precedat "This Is Gonna Hurt", o piesă despre finalul unei relaţii, despre parteneri laşi, de pe "Rocks And Honey", urmată de "Total Eclipse Of The Heart" şi de "Faster", cu care artista şi-a încheiat recitalul.

În aplauzele spectatorilor entuziasmaţi de reîntâlnirea cu galeza cu voce fantastică, aceasta a revenit pe scenă, delectându-i pe aceştia cu "Turtle Blues", un cântec lansat de Janis Joplin, "River Deep Mountain High", "Simply The Best", cântec lansat de aceasta, devenit celebru abia după ce a fost interpretat de Tina Turner, dar spectatorii români au beneficiat seara trecută de o voce mult peste cea a cântăreţei americane, care a încheiat cu "Hero".

Bonnie Tyler a oferit nu doar un concert deosebit, ci un spectacol fantastic, interacţionând cu fanii săi şi aplecându-se, de pe scenă, pentru a permite fanilor să se fotografieze cu aceasta.

"Hero" a pus capăt unei seri fantastice, pe care, cu siguranţă, cei prezenţi nu o vor putea uita curând, poate chiar niciodată, o seară în care toţi cei prezenţi au retrăit clipe fantastice, aduse în memorie de cântecele de care acestea sunt legate şi pe care le-au putut asculta la Sala Palatului, emoţiile unor iubiri intense, nostalgia unor despărţiri inevitabile, amintirile unor idile începute la precedente concerte Smokie sau dezvoltate cu aceste ocazii sau ale fiorilor unor iubiri simţite cu ocazia perfectei seri de luni, de la Sala Palatului.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 44.4378731, 26.0947761

Tag-uri Nume: