28 noiembrie 2021

Seară specială, dedicată muzicii maghiare, în cadrul Festivalului de Operă, Operetă şi Balet 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 11.00, în Sala de Balet a Operei Braşov, copiii sunt invitaţi la o Lecţie de Balet.

Programul este adresat copiilor de vârstă şcolară şi cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova baletul în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet.

Îşi dau concursul soliştii şi ansamblul de balet al Operei Braşov. Prezintă Lorand Cristian, solist al Operei Braşov.

Preţ bilete: 15 lei

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, Festivalul de Operă, Operetă şi Balet 2021, ediţia a XVIII-a, continuă cu un eveniment tradiţional şi mult aşteptat, o seară dedicată muzicii maghiare, intitulată sugestiv: „Mi Muzsikus Lelkek…” (Noi, suflete de muzicieni…). În program, sunt cuprinse evergreen-uri din creaţia compozitorilor ungari: Buday Denes, Zerkovitz Bela, Horvath Jeno, Eisemann Mihaly, Lajtai Lajos şi Markus Alfred. Ca în fiecare an, îi avem invitaţi pe artişti ai Operei Maghiare Cluj-Napoca: Balazs Borbala, Szekely Zsejke, Fulop-Gergely Timea, Retyi Zsombor, Plesa Robert, Rigmanyi Istvan, Peti Tamas Otto, iar la pupitrul Orchestrei Operei Braşov se va afla dirijoarea Incze Katalin. Ei vă vor oferi o seară cu muzică antrenantă, veselă şi Scenografia este semnată de Rodica Garştea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preţ bilete: 50 lei

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât şi la sediul Operei Braşov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informaţii se pot obţine la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă şi operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

În situaţia în care incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Municipiul Braşov a depăşit pragul de 6/1.000 de locuitori, participarea la evenimentele Operei Braşov va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfăşurării spectacolului, purtarea măştii este obligatorie! Va fi respectată distanţarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.