Publicat: 14 Iunie, 2018 - 15:13
Share

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunțat, joi, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Sebastian Ghiță a fost achitat, însă sentința nu este definitivă.

Instanța l-a achitat pe Sebastian Ghiță pentru acuzațiile de dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității. Judecătorii constată că faptele reclamate de procurorii DNA nu există. De asemenea, Ghiță a fost achitat pentru acuzația de conducere fără permis, acuzația de spălare de bani, acuzația de șantat și s-a dispus restituirea cauțiunii de 54 de milioane de lei. De asemenea, Sebastian Ghiță scapă de unul dintre mandatele de arestare.

În același dosar, Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti și Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost achitați. Judecătorii au constatat că faptele nu există.

De asemenea, au fost achitați Constantin Ispas - ofiţer de poliţie și Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Judecătorii au constatat că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.

La ultimul termen de judecată din 21 mai, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare în acest dosar. 

Procurorul a precizat în faţa judecătorilor că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică. 

"Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă", a susţinut procurorul de şedinţă. 

În dosar mai sunt judecaţi Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas - ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Tag-uri Nume: