7 iulie 2022

Sebastian Suciu: Unele dintre recomandările ANA pentru consumatorii de droguri indică mai curând modul corect în care ar trebui administrate stupefiantele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul AUR, Sebastian Suciu, critică dur politica Agenţiei Naţionale Antidrog de combatere a consumului de stupefiante. El susţine că unele dintre recomandările ANA pentru consumatorii de droguri indică mai curând modul corect în care ar trebui administrate stupefiantele, în loc să transmită într-un mod categoric şi explicit ideea că acestea sunt un pericol mortal pentru utilizatori.

„Retorica ANA seamănă mai degrabă cu un ghid pentru consumul corect de droguri. Vă prezint câteva extrase din îndrumările date de ANA referitor la consumul de droguri:
– Dacă totuşi ai consumat, nu amesteca mai multe tipuri de substanţe.
– Dacă te simţi neliniştit, nu consuma canabis.
– Dacă ai consumat Ecstasy şi dansezi, evită supraîncălzirea.
– Nu amesteca energizantele cu Ecstasy”.

Subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor din România a revenit în actualitate după tragedia petrecută la festivalul SAGA desfăşurat în Capitală, când doi participanţi au murit în urma unor supradoze de stupefiante. Stomatolog cu experienţă, politicianul AUR, Sebastian Suciu, trage un semnal de alarmă cu privire la strategia de combatere a consumului de droguri şi susţine că strategia de comunicare a Agenţiei Naţionale Antidrog este ineficientă şi chiar ipocrită.

„Agenţia Naţională Antidrog, în loc să facă antireclamă agresivă şi demoralizantă pentru potenţialii consumatori de droguri, după cum ne sugerează şi denumirea acesteia, ea, în schimb, este preocupată de educaţia tineretului pentru un consum de droguri sigur şi fără pericol pentru viaţă, astfel creează impresia că funcţionează în completarea serviciilor celor ce furnizează aceste substanţe şi nicidecum împotriva acestora”.

Deputat AUR de Sibiu
Sebastian Suciu

Sursa foto Facebook Sebastian Suciu