Publicat: 22 Iunie, 2015 - 15:49
Share

670 de milioane de euro ar fi fost furați din bugetul pe opt ani al primăriei Sectorului 1. Primarul sectorului, Andrei Chiliman, a declarat, luni după-amiază, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că procurorii au instituit sechestru pe averea sa, avocata lui precizând că decizia va fi contestată. 

De asemenea, consiliera acestuia, Ioana Costescu, a anunțat la ieșirea din sediul DNA că procurorii anticorupție au pus sechestru și pe averea sa.

"Locuiesc într-un apartament care nu valorează nici 100.000 de euro", a afirmat aceasta, anunțând că va contesta sechestrul instituit de procurori.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a spus că, în ceea ce-l priveşte, a fost instituit sechestru pe case, acţiuni şi conturi şi că, cel mai probabil, va contesta măsura asigurătorie. 

În privinţa documentului găsit de către procurori la percheziţia domiciliară făcută la locuinţa lui Moisescu, prin care soacra acestuia îşi împrumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus că acel document nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1.

Moisescu a spus razand "E o copilarie, o sa vedeti".

"Este un act sub semnătură privată, care nu a avut niciun fel de consecinţă, dar, cel mai important, nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1", a spus Moisescu.

La rândul său,consilierul local Ion Brad, cercetat de procurorii DNA Ploieşti alături de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, referindu-se la prejudiciul din dosar, că acestea sunt "nişte invenţii". 

"Cred că fraţii Grimm sunt extrem de invidioşi pe DNA. Sunt nişte invenţii", a declarat Brad, întrebat cum comentează asupra sumei de 670 de milioane de euro invocată de DNA în acest dosar.