25 octombrie 2021

Secretarul de stat britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, efectuează prima sa vizită în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Wendy Morton se află în Bucureşti pentru o vizită oficială de două zile, în perioada 10-11 mai

Secretarul de stat pentru Vecinătatea Europeană în cadrul Ministerului britanic de Externe, Wendy Morton, călătoreşte în România pentru o vizită de două zile începând de luni, 10 mai. Vizita va consolida relaţia dintre Marea Britanie şi România şi va demonstra cooperarea bilaterală strânsă în domenii precum apărare şi securitate, statul de drept, sclavia modernă şi traficul de persoane, precum şi legăturile apropiate dintre locuitorii celor două ţări.

La prima sa vizită în România, Wendy Morton se va întâlni cu Secretarul de stat pentru Afaceri Globale şi Strategii Diplomatice, Cornel Feruţă, cu Ministrul de Interne Lucian Bode şi cu Preşedintele Senatului, Anca Dragu.

În plus, Secretarul de stat britanic pentru Vecinătatea Europeană va vizita o selecţie de proiecte realizate în România cu sprijin din Regatul Unit, inclusiv în domeniul violenţei bazate pe gen şi în cel al drepturilor romilor.

Înaintea vizitei, Wendy Morton, Secretarul de stat britanic pentru Vecinătatea Europeană, a spus:
„Aştept cu nerăbdare vizita mea de două zile în România, un prieten apropiat al Marii Britanii, cu care avem o cooperare excelentă. Mă voi întâlni cu omologii mei români pentru a purta discuţii despre reînnoirea Parteneriatului nostru Strategic, apărare şi securitate, statul de drept, sclavia modernă şi traficul de persoane, precum şi COP26 şi obiectivele comune privind schimbările climatice.”