19 august 2022

Secretarul de stat Iulian Fota a primit o delegaţie Royal College for Defence Studies

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primirea de către secretarul de stat Iulian Fota a unei delegaţii a Colegiului Regal de Studii de Apărare (RCDS) al Academiei Apărării a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a primit joi, 19 mai 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o delegaţie internaţională formată din ofiţeri superiori, cursanţi ai Colegiului Regal de Studii de Apărare (Royal College for Defence Studies) al Academiei Apărării a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Delegaţia a fost condusă de către ambasadorul Regatului Unit în România, Andrew Nobel, şi de contraamiralul Richard Anthony Murrison.

Cu acest prilej, oficialul român a realizat o evaluare a situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi a prezentat priorităţile României în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Reuniunea a continuat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

La finalul întrevederii, partea britanică a mulţumit părţii române pentru deschiderea arătată în organizarea şi găzduirea evenimentului.